7:00 uur

Als er iets is waar ik ‘s ochtends niet tegen kan is het traagheid… Ergens was het dit keer mijn schuld; de wekker ging per ongeluk pas om 7 uur. Daarna werden de kinderen pas wakker. Eva had echter niet zo heel veel zin om wakker te worden. Ze had überhaupt nergens zin in. Ze wilde de kleren die we hadden uitgezocht niet aan. Ze wilde ook de andere kleren niet aan en kledingset twee werd ook weg gezucht. Ze wilde langzaam opstarten. Geen haast hebben. Ik moest haar maar aankleden. En dat vind ik op zich wel prima, vooral als we al ‘te laat’ beginnen. Maar werk dan wel mee!

7:35 uur

Om vijf over half acht stuurde ik Eva, eindelijk aankleed, alvast naar boven, zo kon ik Liza aankleden. Eva kreeg de opdracht om alvast de tafel te dekken. Daar was ze gelukkig ook mee bezig toen ik weer boven kwam (wij slapen overigens beneden en wonen boven). We hadden nog een kwartier voordat Eva zich mocht klaarmaken om naar school te gaan. Want ik weet: ook dat klaarmaken duurt tien minuten. Om 8 uur had Eva welgeteld een halve boterham op en kreeg ze nog een plak kaas in d’r mond geduwd. De rest van haar boterham ging naar hongerige Liza. Nadat ze drie rondjes had gedraaid, spullen in het bad had gemikt, nog even d’r zus had gepest en d’r pop had geknuffeld, had ze dan ein-de-lijk d’r tandenborstel in d’r mond. Het was krap, maar om 8:10 uur was ze aangekleed en wel onderweg naar school.

8:35 uur

Helaas bleef het hier niet bij. Om 8:35 uur zat ik met de buurvrouw in de auto en we reden langs de weg van school. Geen kinderen te zien. We reden toch maar even terug. Om deze tijd moeten de kinderen al lang en breed op de weg zijn. Dat waren ze niet. Ze kwamen net de ‘kiezelweg’ opgelopen. Dat is een soort van heuvel die ze eerst op moeten lopen voordat ze bij de weg zijn. De een had een stok vast, de andere een steentje, weer een ander een stuk ijs… Je zag aan alles dat ze traag waren en met elkaar alles heerlijk op het gemakje deden. Ik spoorde ze aan om te lopen. Eva begon gelijk te roepen dat haar sokken niet lekker zaten en steeds zakten. Even was ik bang dat ze zou gaan draken, maar gelukkig hield zij zich in en nadat ik haar sokken (wat die van Liza bleken te zijn) weer had opgetrokken en d’r schoenen weer had aangetrokken, heb ik ze gemaand om door te lopen. De andere drie waren al onderweg, maar ik zag aan alles dat Eva en haar vriendinnetje lood in de schoenen hadden.

9:10 uur

En inderdaad. Om 9:10 uur had ik een gemiste oproep van school. Nadat ik terug had gebeld bleek dat Eva en haar vriendinnetje pas om 9:10 uur op school waren. Hadden ze nog voor de deur gewacht totdat de juf voor hen de deur open zou doen. De juf heeft ze maar op het hart gedrukt dat ze als ze te laat zijn, ze maar naar binnen moeten lopen.

Een uur nadat Eva was vertrokken was ze dan eindelijk op school. Hoe krijgt ze het voor elkaar.

Show Full Content
Previous Zelf de batterij van iPhone vervangen?
Next Ons Zwitserleven:

2 thoughts on “Soms is Eva zo langzaam ‘s ochtends…

Laat hier je reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close
Close