Hoe je het went of keert, Pasen komt er ook aan. Misschien juist wel fijn om in deze tijden waarin we allemaal een beetje op onszelf en ons eigen gezin zijn aangewezen, toch Pasen te vieren. Misschien kan je het niet vieren zoals je het gewend bent, met familie, vrienden of in de kerk. Maar als je dat kan accepteren, dan is het vieren van Pasen in je eigen kringetje ook wel erg leuk. Wij vieren Pasen al 6 jaar alleen met ons gezin en inmiddels hebben we onze eigen tradities ontwikkeld en natuurlijk leuke wegen gevonden om familie toch bij onze feestdagen te betrekken en andersom. Denk bijvoorbeeld aan een paasbrunch met de favoriete gerechten uit de familie.

Zo maak je van Pasen (ook zonder familie) een succes!

Eieren zoeken

Ook al verstopt de paashaas de eieren, maar het jaarlijkse eieren zoeken bij opa en oma valt nu misschien wel in duigen. Je kunt opa en oma vragen of ze bij jullie in de tuin eieren kunnen verstoppen, maar leuker is om samen met opa en oma of oom en tante, de eieren te zoeken. Facetime is er niet voor niets, en dus kan oma via facetime hints geven waar de eieren verstopt liggen. 

Maak of koop een mooi Paasstuk

Gaan jullie met Pasen altijd naar familieleden en kan dat niet doorgaan? Vergeet ze dan niet en koop of maak een mooi paasstuk voor op de paastafel. Zo zijn jullie er toch een beetje bij. 

Stel samen een mooie brunch of diner samen

Woon je bij elkaar in de buurt dan kan je voor de paasbrunch samen een mooie brunch samen stellen. Iedereen maakt een gerechtje en brengt dit naar de ander toe. Zo eten jullie toch een beetje samen. Woon je niet bij elkaar in de buurt, zorg dan dat je de recepten krijgt en maak het zelf. 

>> Mijn eigen favoriet met pasen is Zalm met Mango

Je hebt hiervoor nodig:1 rijpe mango (of bevroren),200 gram verse zalmfilet, 150 gram gerookte zalmfilet, 2 eetlepels mayonaise, 2 eetlepels (Griekse) yoghurt of creme fraiche, 1 limoen, 2 eetlepels olijfolie met knoflook en chiliaroma, 10 gram bieslook. 

Dit is een gerechtje dat mijn vader altijd maakt en zus Sanne, schreef hem uit voor Kookgedonder.nl. Doe 2 theelepels limoensap, de limoenrasp en de bieslook in een kom. Doe er de yoghurt en mayonaise bij en roer goed door. Snijd de zalm in kleine stukjes. Roer er 1 eetlepel limoensap en de 2 eetlepels olijfolie met knoflook en chiliaroma doorheen en breng op smaak met zout en peper. Laat even marineren. Tot hier kun je het voorbereiden en in de koelkast zetten totdat je het nodig hebt.

Zwitserse traditie: cadeautjes met Pasen

In ons deel in Zwitserland krijgen de kinderen vaak een cadeautje met Pasen. Het is vaak iets waar de kinderen lekker mee kunnen buitenspelen. Zo kregen mijn kinderen al eens een skateboard en vorig jaar een step. Maar nu de kinderen toch meer thuis zitten kan je ook denken aan stoepkrijt, je hebt zelfs mandala vormen voor stoepkrijt. Of voor binnen een XXL kleurplaat, zodat ze niet zo snel klaar zijn. Het hoeft allemaal niet zo duur te zijn en een mooie gelegenheid om de kinderen eens extra verwennen omdat de situatie toch best een beetje speciaal is. 

Show Full Content
Previous Onze Bram is twee maanden oud
Next Van normale driezitsbank naar een stoere hoekbank

Comments

Laat hier je reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close
Close