Afgelopen donderdag was ik bijna eerder op de hoogte van het nieuws in Nederland dan menig Nederlander. Toevallig dit keer, omdat ik om 8 uur gewoon op twitter zat. Via twitter hoor, lees en zie je veel en bijna nog eerder dan dat het op tv is (nou was er dit keer weinig weinig op tv en van wat ik hoorde ging Goede Tijden ook gewoon nog even door). Toch is het wel grappig hoe je als ‘buitenstaander’ je ineens weer betrokken voelt bij Nederland. Hoe je ervan schrikt dat zoiets kan gebeuren en dat je graag wel van alles op de hoogte wil zijn. Ter vergelijking: Een aantal weken geleden bij de moorden op de redactie van Charlie Hebdo was ik lang niet van alles op de hoogte. Ik nam het in me op en daarmee klaar. Nu wilde ik alles weten. Wie was dat? Hoe ging het in zijn werk? Zijn er explosieven gevonden? Wie was die man die hem aan de praat hield (de held!!!) Al die informatie vond ik her en der verspreid.

Twitter

Twitter was echt mijn bron van informatie. Helaas niet altijd de juiste, want er was niks van waar dat ook het journaal in Belgie op zwart stond. Een HOAX binnen enkele minuten.

Facebook

Facebook was meer een bron van informatie voor anderen. Omdat het nieuws op twitter zo snel ging, dropte ik samen met wat anderen informatie op een Facebookpagina voor Nederlanders in Zwitserland.

facebook

Whatsapp

Whatsapp werd in het begin ook goed gebruikt. Dat wil zeggen, ik werd door een vriendin op de hoogte gehouden van wat er werd gezegd op tv. Handig! Een andere vriendin opperde om FaceTime aan te zetten en deze te richten op haar tv. Net als in de reclame 🙂

IMG_9179

Televisie en Livestreams

Televisie of livestreams gaven in het begin geen informatie. Livestreams doen het sowieso niet hier en we hebben ook geen Nederlandse tv. Dus we moeten het doen via andere kanalen. Gelukkig kwamen wel vrij snel nadat de beelden van die jongen waren vrijgegeven, deze beelden op de site van de NOS.

http://nos.nl/artikel/2016235-bedreiging-bij-de-nos-een-overzicht-in-video-s.html

Radio

Radio. Ik ben niet zo’n radioluisteraar, maar in het geval van een persconferentie was het wel handig dat we konden luisteren. Maar wat was dat knullig, slechte verslaggeving, veel ertussendoor geluld etc. Voor mij voorlopig geen schakeling met de NPO radio meer hoor.

Drie uur lang heeft deze korte gijzeling mij in mijn greep kunnen houden. Voor het eerst baalde ik een beetje dat we geen Nederlandse tv hebben, maar doordat we zo’n beetje alle kanalen in hebben gezet, kwamen we toch aan ons nieuws!  

 

En eigenlijk hou ik er niet zo om grappen hierover te maken, maar stiekem moest ik van deze tweet wel even lachen 🙂

Hoe hebben jullie deze avond beleefd?

Show Full Content
Previous Persoonlijk: een gezellige week met mijn ouders
Next Dit zijn de leukste acht voor je planbord van Olifantastisch!

2 thoughts on “Het actuele nieuws volgen als je geëmigreerd bent

  1. Jij was zeker vlug op de hoogte. Om tien uur wilde ik nieuwsuur kijken en dat was er niet. Toen keek ik op 1 en toen zag ik pas wat er gebeurt was. Ik moet zeggen, dat ik het gelijk een warrige wat sneue jongen vond en dat er wel heel veel gedoe om heen was. Toch nog tot twaalf uur gekeken en daarna te wakker om te slapen. Ik had je moeder nog aan de telefoon gehad en die heeft ook niets gezegd.

Laat hier je reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close
Close