Ben je net verhuisd of is jouw kleinere badkamer gewoon eens aan een make-over toe? Dan zijn er een hoop dingen waar je over na moet denken voordat je echt aan de slag gaat met het opnieuw inrichten van de ruimte. Je wil natuurlijk niet dat jouw badkamer nog kleiner gaat lijken, daarom zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden bij het inrichten. In dit artikel geven we je 5 tips om een kleine badkamer opnieuw in te richten!

1. Maak duidelijke keuzes

Als je een beperkte ruimte hebt, zul je altijd keuzes moeten maken in wat je echt in je badkamer wil hebben en wat eigenlijk niet zo belangrijk is. Je wil de ruimte die je hebt immers goed benutten. Richt je badkamer niet te vol in, want dat zorgt er alleen maar voor dat de ruimte nog kleiner lijkt. Kies bijvoorbeeld niet voor een bad en een douche, maar alleen een douche of alleen een bad. Zo houd je weer ruimte over voor andere dingen. Vraag eventueel om advies bij een specialist zoals Sanistunter

2. Kies voor lichte kleuren 

Kleuren hebben veel invloed op de uitstraling van een ruimte en zijn dus belangrijk voor je badkamer inrichting. Zo zorgen donkere kleuren dat een ruimte kleiner lijkt en zorgen lichte kleuren er juist voor dat de ruimte groter lijkt. Het spreekt dus voor zich dat lichte kleuren een betere keuze zijn voor een kleine badkamer. Houd zowel de wanden en de muur als de badkamermeubels zo licht mogelijk, zodat jouw badkamer niet nog kleiner gaat lijken. 

3. Ga voor grote tegels

Heb je een kleine badkamer, kies dan voor grote tegels op de vloer en op de muur. De grootte van de tegels heeft namelijk invloed op hoe groot een badkamer lijkt, net als de kleuren die je gebruikt. Kleine tegels met veel voegen geven een drukke uitstraling, waardoor een ruimte druk en kleiner gaat lijken. Kies dus liever voor grote tegels zonder motief. Dit geeft jouw badkamer een rustige uitstraling en zorgt ervoor dat deze groter gaat lijken. 

4. Gebruik inbouwkasten en planken 

Een inbouwkast geeft je veel opbergruimte, maar neemt relatief weinig ruimte in beslag in de badkamer. In plaats van een kast kun je er natuurlijk ook voor kiezen om planken op te hangen. Dit zorgt ervoor dat je badkamer groter lijkt, omdat een kast vaak een massieve uitstraling heeft, open planken niet. 

5. Kies voor een grote spiegel

Heb je een kleine badkamer, kies dan voor een grote spiegel. Een grote spiegel zorgt ervoor dat een badkamer groter lijkt. De spiegel geeft je het gevoel dat de ruimte doorloopt en dus een stuk groter is dan hij eigenlijk is. Daarnaast reflecteert de spiegel daglicht en kunstlicht, waardoor de ruimte ook groter lijkt. 

Show Full Content
Previous Last van wallen onder je ogen? Dit kun je ertegen doen!
Next Beautyhacks waarmee je geld bespaard

Comments

Laat hier je reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close
Close
%d bloggers liken dit: