Keuteltje op zoek naar een vriendje

In januari kreeg ik digitaal het kinderboek van Jennifer Weerman uit ‘Keuteltje op zoek naar een vriendje’ opgestuurd. Door de geboorte van Bram, duurde het even voordat ik eraan toe kwam om het boek te downloaden en (voor) te lezen.

Het boek gaat over een Keuteltje. Keuteltje wordt geboren op de boerderij en weet al meteen dat hij zich anders voelt. Keuteltje ruikt niet lekker, maar heeft de wens om bij de bloemetjes te gaan wonen. De bloemetjes ruiken zo lekker en hebben bovendien van die prachtige kleuren. Door zijn geur willen de bloemetjes niet dat Keuteltje bij hen komt wonen. Keuteltje besluit daarom om weg te lopen van de boerderij om zijn wens in vervulling te laten gaan. Zal Keuteltje ooit bij de bloemetjes kunnen wonen? Zal de wens van Keuteltje vervuld kunnen worden?

Een boek over keuteltjes is natuurlijk voor ieder kind in het begin erg leuk om te lezen. Want poep, ja dat is natuurlijk wel erg lachwekkend! Maar het verhaaltje is helemaal niet lachwekkend, want keuteltje ruikt niet lekker en dat krijgt hij van iedereen te horen.

Het verhaal over keuteltje is eenvoudig geschreven en is makkelijk te volgen voor kinderen uit de peuterleeftijd en kleuterleeftijd. De mooie illustraties volgen het verhaaltje. De vragen die bij iedere bladzijde gesteld worden, nodigen uit om over te praten.

Ik had het boek digitaal, maar het boek is uiteraard ook gewoon als echt boek te koop. Keuteltje op zoek naar een vriendje koop je op de website Van Rups tot Vlinder