Ik was het bijna vergeten, maar het is Kinderboekenweek! Nou ja, een week, noem het maar de Kinderboekenperiode. Zo’n week kan mij niet lang genoeg duren, want lezen is nou eenmaal keileuk en met al die nieuwe kinderboeken van tegenwoordig is het alleen maar nog leuker voor de kleintjes.

Omdat ik vroeger echt veel heb gelezen, vond ik het wel leuk om mijn favoriete boeken van vroeger eens te laten zien. Ik ben benieuwd of jullie deze kennen en misschien ook wel hebben gelezen.

Jip en Janneke

1001004002520786Wie kent Jip en Janneke niet. Ons boek van vroeger was echt tot op de naad toe versleten en met Eva hebben we dan ook een nieuw boek gekregen. Inmiddels hebben we alle verhaaltjes wel weer voorgelezen. Het leuke van Jip en Janneke is dat het boek heel dik is, maar de verhaaltjes redelijk kort en je ze fijn op seizoen of gebeurtenis kunt voorlezen. Wel moet ik zeggen dat ik het taalgebruik enorm uit de tijd begin te vinden. Eigenlijk moet het herschreven worden, iets meer van deze tijd gemaakt worden en aan de andere kant vind ik het ouderwetse ook weer wat hebben.

Rupsje NooitGenoeg

9789025722166_Carle_Rupsje Nooitgenoeg - prentenboek
Blijft een leuk verhaal toch? Het Rupsje dat maar eet en eet en eet en uiteindelijk uitgroeit tot een prachtige vlinder.

Lotje

13111405Ik vond de verhalen van Lotje vroeger zo leuk. Ik droomde er ook altijd van om in een dierentuin te wonen en dan een aap als vriendje te hebben. Ik vond bij de kringloop laatst een aantal boeken en heb ze aan Eva voor proberen te lezen. Het zijn langdradige verhalen en Eva snapte er helemaal niks van. Misschien komt dat nog als ze zelf kan lezen. Mij bracht het in ieder geval wel weer terug naar vroeger. Jaap ter Haar schrijft het ook allemaal zo beeldend, dat ik er weer helemaal in zat!

 

De Vijf

6800
Volgens mij heb ik van De Vijf ook hiervan alle boeken gelezen. Van die echt Engelse verhalen over 3 jongens, een meisje en een hond met de meest mooie avonturen.

De BabySittersClub

29243
Ik ben zo benieuwd of jullie deze serie ook gelezen hebben! Ik heb ze verslonden. Wat leefde ik met die meiden mee en wat gebeurde er ook altijd veel. Eerlijk gezegd heb ik geen idee meer waar de boeken over gingen hoor en online kom ik ook niet veel verder. Ik weet wel dat ik echt een behoorlijke serie in mijn kast had staan!

En verder:

En ik ben er vast nog wel een hele hoop vergeten. Kon je nog maar even terug naar de boekenkast van vroeger. Wat lazen jullie?

 

Show Full Content
Previous Ik heb weer een leuke en verslavende app voor je gevonden!
Next Ik ben schaamteloos trots!

4 thoughts on “Kinderboekenweek. Dit waren mijn favorieten

  1. Ik was echt dol op de eerste 2 en die liggen dan ook al op de boekenplank van Zoë. Ik werd ook graag voorgelezen uit Ot & Sien. Nog een favoriet waren alle boeken van Carry Slee, De babysitters ken ik ook

Laat hier je reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close
Close