Ik ben heel slecht als het om plannen gaat. Een digitale agenda heb ik geprobeerd en moest ik weer naast me neer leggen, want op een of andere manier vergat ik dan zaken die er ook toedoen zoals activiteiten die Eva heeft op school. Offline, zo werk ik het beste. Zoals jullie weten ben ik al tijden op zoek naar de ideale agenda cq. planner voor mijn leven en mijn werk. Want dat zijn twee verschillende dingen, die prima in 1 agenda kunnen. Maar hoe dan!

Klarheit – de planner die helderheid verschaft

In mijn zoektocht kwam ik Klarheit tegen. Een agenda en lifecoach ineen. Is dat iets dat voor mij zou werken? De planner heeft in ieder geval voldoende (40) lege bladzijdes, waar ik bij de andere agenda’s zo naar verlangde. Ze noemen zichzelf ‘het analoge hulpmiddel voor meer focus en tevredenheid’. Dat klinkt aanlokkelijk.

Ergens in de blogs op de website vond ik downloads van een aantal pagina’s van Klarheit. Ik vroeg me af of het voor mij verstandig was om deze bladzijdes af te drukken en te gaan gebruiken óf dat ik voor de hele planner zou gaan. Uiteindelijk besloot ik dat laatste, want ik was meer dan enthousiast. Omdat ik vaker over planners schrijf, stuurden de mensen bij Klarheit mij een exemplaar toe.

Vertel me meer over Klarheit!

De planner van Klarheit kwam in een goede verpakking, netjes verzorgd met een net briefje bij mij binnen. Ik kreeg de Engelse versie van Klarheit (hij is er ook in het Duits) en met een zwarte omslag. Klarheit komt ook met een witte omslag, maar dat is voor mij te besmettelijk. Klarheit lijkt in mijn ogen nog het meest op een bulletjournal, alleen dan met wat voorgedrukte zaken erin, maar je eigen creativiteit kan je er prima op bot vieren.

Klarheit als Lifecoach

A goal is not always mean to be reached,
it often serves simply as something to aim at
(Bruce Lee)

Klarheit is in drie delen opgedeeld. Een lifecoach gedeelte, een agenda-deel en als laatste 40 lege bladzijdes die je zelf kunt invullen. In het lifecoach deel kom je meer over jezelf te weten door antwoord te geven op vragen zoals; “welke kwaliteiten verwacht ik van mijn goede vrienden. En welke herken ik bij mijzelf?”, maar ook “Wat zou ik nu eigenlijk doen, als ik meer lef zou hebben?” Daarna gaat het over hoe je nu in het leven staat of in je bedrijf, maar net als je hetzelfde uitlegt en hoe je het wil verbeteren. Met uiteindelijk een maandelijks terugkerende review. Hoe zie jij de maand voor je en hoe is de maand voor je geweest.

Klarheit als lifecoach

Klarheit als planner

Door 52 open weken, kun je met Klarheit beginnen wanneer je wilt. Er wordt dus wel van je verwacht dat je die 52 weken, van maandag tot en met zondag zélf nummert. Dat kan nog wel eens lastig zijn als je voorbeeld agenda op zondag begint en Klarheit op maandag – ik kon dus wat doorhalen, jammer. Klarheit is een A5 formaat en de dagen lopen naar beneden, maar tot de helft. Er is dus geen ruimte om voor een artsenpraktijk iedere afspraak te noteren. Maar als je net als ik gewoon doelen per week hebt en normale afspraken, dan heb je ruimte genoeg. Ik vind juist het feit dat de andere helft van je weekagenda leeg is, vol met ruimte is om je planning op te schrijven echt IDEAAL! Er is genoeg ruimte voor projecten van Marlieke.com en voldoende plek voor afspraken van Lovethat.nl

 

Agenda Klarheit

Lege bladzijdes Klarheit

Met 40 lege bladzijdes heb je voldoende ruimte om onder gesprekken wat dingen te kunnen opschrijven of zoals ik heb gedaan, een maandoverzicht te maken. Dat maandoverzicht was echt iets dat ik heb gemist, maar daarom is het fijn dat je de planner met die 40 bladzijdes helemaal zelf kunt aanpassen.

Mijn mening

Klarheit heb ik inmiddels twee weken in gebruik. Wat mij betreft een winnaar, al heb ik het lifecoach-gedeelte nog niet ingevuld. Ik vind dat ik daar even goed voor moet gaan zitten en er echt bewust aandacht aan besteden. Echter, die tijd heb ik niet zo snel ‘over’… Heb zoveel andere leukere of belangrijkere dingen te doen.

Ik zou echter wel willen bij houden wat ik voor mijn bedrijven aan marketing en bijvoorbeeld Facebookcontent per maand doe en wat het dan die maand heeft opgeleverd. Daarbij ook welke blogs het bijvoorbeeld goed gedaan hebben en ga zo maar door.

Daarbij wil ik ook nog even vermelden dat ik inmiddels met edding stiften in Klarheit schrijf en teken en dat de pagina`s niet doordrukken. Nog meer ruimte voor creativiteit dus!

Natuurlijk zijn er zeker nog wel wat kleine dingen die beter kunnen. De website van Klarheit is namelijk in het Duits. Het is ook een Duits bedrijf. Geen probleem voor mij inmiddels, maar veelal nog wel lastig voor anderen. Het is wat mij betreft zeker tijd om de site in het Engels en ook naar het Nederlands te vertalen! De agenda is er wel in het Engels, maar een Nederlandse versie zou ook leuk zijn.
Lovethat staat open voor reviews van andere planners. Heb jij een agenda of planner ontwikkeld of verkoop je er een in je shop en wil je daar graag meer aandacht aan besteden? Neem contact met ons op!

Show Full Content
Previous Een dagje Lego World
Next Nieuw interieur nodig of gewoon heerlijk koekeloeren?

1 thought on “Klarheit geeft helderheid in je dag en in je werkende leven

Laat hier je reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close
Close
%d bloggers liken dit: