BINGO!
Ondersteboven, met een snoepje in zijn mond, op dinsdag, fluisterend of in de auto. Deze week las Juul echt overal. Hij was namelijk vastbesloten om zijn leesbingo-kaart vol te krijgen!

lezen in de auto ' leesbingo

Weet je dat 2,5 miljoen mensen in Nederland grote moeite met lezen, schrijven en/of rekenen hebben. Ik kan me niet voorstellen hoe lastig dat moet zijn in het dagelijks leven. En hoeveel plezier je mist! Vroeger verslónden wij boeken thuis. Tenminste, mijn moeder, zussen en ik. Een vakantie zonder boek is geen vakantie. En als ik een drukke week heb, kan ik echt verlangen naar wegkruipen op de bank met een boek. Ik neem er alleen nooit de tijd voor.

Ik vond het daarom ook zo jammer dat Lars (15) en Sil (13) helemaal niet van lezen houden. Vroeger niet en nu nog steeds niet echt. Lars leest alleen zijn schoolboeken en heel af en toe een voetbaltijdschrift. Sil leest vooral omdat hij in bed geen tablet of telefoon mag en uit zichzelf niet snel in slaap valt.

Gelukkig leest Juul (7) wel graag. Thuis vertelt hij honderduit over de mini-informatieboeken die hij heeft gelezen en in bed leest hij iedere avond meestal wel een half uur. Het maakt trouwens niet uit wát kinderen lezen, als ze maar lezen. Een stripboek is dus net zo goed.

Leesbingo

Juul zit nu een aantal weken in groep 4. Een jaar waarin veel van de kinderen wordt verwacht, ook op leesgebied. Dan is het wel zo handig als kinderen thuis ook oefenen, het liefst minimaal 10 minuten per dag. Daarom gaf de juf een paar weken geleden iedereen een leesbingo-kaart mee naar huis. Iedereen die de 24 vakjes van de kaart heeft aangekruist, mag iets uitzoeken uit de grabbelton op school. Juul wilde graag de eerste zijn maar 2 klasgenoten waren hem voor. Extra gemotiveerd zat hij de aflopen dagen ineens in mijn geparkeerde auto te lezen en onder de trap. Met goed resultaat, want vandaag kon hij eindelijk zijn leesbingo-kaart inleveren en grabbelde een nieuwe gymtas als beloning!

leesbingo

DOWNLOAD GRATIS JOUW EIGEN LEESBINGO!

Wil jij je kinderen ook stimuleren om meer te lezen en vind je zo’n Bingokaart een goed idee? Dan kun je onderstaande leesbingo gratis downloaden via deze link: https://lovethat.nl/wp-content/uploads/leesbingo-kopie.pdf

Show Full Content

About Author View Posts

Sanne

Sanne (37 jaar) woont in een klein Brabants dorpje en is moeder van zoons Juul ('10), Sil ('04) en om het weekend ook van Lars ('02). Naast haar werk als Content Marketeer bij de Efteling gaat ze er graag op uit. Lekker een weekendje weg bijvoorbeeld of op vakantie met het gezin of gewoon samen naar het bos. 's Avonds staat ze vaak tot laat in de keuken; gezond koken is haar grote hobby.

Previous Wat heb jij voor gek horloge? Ik stel je mijn misfit voor
Next Ik stel aan je voor: Boor van Domaine Malpas

Comments

Laat hier je reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close
Close