We weten nu vier weken dat we gaan emigreren naar Zwitserland. De tijd staat niet stil en we hebben dan ook heel wat gedaan, maar ook weer niet. Het lijkt wel een aflevering van Ik Vertrek, alleen dan anders. Dus, hoogste tijd voor een update!

We kochten een auto! Een mooie Landrover Freelander voor een hele goede prijs. Hier passen we met zijn allen wel in en kunnen we hopelijk heel wat veilige kilometers in Zwitserland rijden.  Ook vertrokken we een aantal weken geleden samen naar Zwitserland om de omgeving te verkennen en huizen te bekijken. We hebben veel huizen van buiten gezien en enkele huizen van binnen. Aan het eind van de week hadden we ons oog op 1 huis laten vallen. Een schitterend huis aan de berg mét voldoende slaapkamers en een fantastisch uitzicht. We zagen ons er al helemaal wonen. Het lot besloot echter anders. Een week nadat we verliefd waren geworden, hoorden we dat er nog meer gegadigden waren en dat wij het helaas niet zijn geworden. Aarrgh, wat een enorme domper.

De afgelopen tijd hebben we dan ook de andere opties bekeken en zo van internet een ander huis, in de omgeving waar wij graag willen wonen, geplukt. Het is echter nog niet bekend wanneer dit huis vrijkomt… Dat betekent dus dat we nog naar meer alternatieven moeten zoeken. Een tijdelijke woning voor Floris of een tijdelijke woning voor ons allemaal. We zijn er dus nog mee bezig. Nog ruim een maand voordat het leven daar in ieder geval moet beginnen voor Floris. We hebben nog heel even! Ondertussen moeten we hier natuurlijk nog wel het een en ander regelen. De geboorteaktes van ons en de kinderen, ik moet een nieuw rijbewijs en Liza een paspoort. Van alle papieren hebben we de internationale versies nodig. Niet zo’n ramp, want in Rotterdam zijn ze gelukkig het een en ander gewend. Waar wij dan weer niet aan gewend zijn is dat je van te voren een afspraak moet maken en je niet eens vlot in je eigen deelgemeente terecht kunt.

Gelukkig dachten ze bij de deelgemeente Charlois goed met ons mee, ook toen bleek dat ons ‘geregistreerd partnerschap’ in het buitenland geen wettige status heeft. Waar je in Nederland dezelfde rechten en plichten hebt als een getrouwd stel, ben je in het buitenland gewoon ’vrijgezel’. Dat is niet handig voor de toekomst en moet aangepast worden. Dat hebben we gelukkig snel kunnen regelen.

Inmiddels hebben we overal onze internationale uittreksels van, zoeken we nog steeds naar een huis en staat ons eigen huis op ontploffen, maar nog niet in de verkoop. Kortom, er is nog genoeg werk te verzetten. Gelukkig is Floris binnenkort klaar met werken en hebben we dan een maand om het huis op te ruimen, in te pakken, een huis te vinden en te verhuizen. Komt goed. Daar vertrouw ik dan maar op. Samen kunnen we dat!

We zijn bijna klaar in Zwitserland. We hebben alles gedaan wat we moesten doen, nog 1 bezichtiging die avond, maar nu tijd voor ontspanning.
Nog even…
Show Full Content
Previous Kunst uit de natuur
Next Project fietsen zonder zijwieltjes

12 thoughts on “Onderweg naar Zwitserland | update!

  1. Wat een geweldige stap zeg!!! Ben jaloers op je. Zelf heb ik vier jaar met het gezin op curaçao gewoond en dat was een fantastische ervaring. Het buitenland blijft trekken dus ook wij zijn weer allerlei mogelijkheden aan het bekijken om Nederland weer achter ons te laten. Uit ervaring weet ik dat de eerste maanden ff rommelig zijn, succes daar mee. Ik blijf je emigratie avonturen volgen.

    1. Curaçao is wel wat warmer! Ik ben op alles voorbereid idd wat betreft de eerste maanden, maar hoop snel de boel op de rit te hebben. Hoe reageerden de kids op het vertrek toen?

Laat hier je reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close
Close
%d