Ben je van plan om een saunacabine aan te schaffen voor aan huis? Dan zijn er een aantal dingen waar je op moet letten om zeker te weten dat je de juiste keuze maakt. Er zijn verschillende soorten sauna’s die je kunt kopen voor privégebruik, maar welke het beste is, is afhankelijk van jouw situatie en wensen. Een sauna is geen kleine aankoop, dus je wil natuurlijk wel zeker weten dat je de juiste keuze maakt. In dit artikel vertellen we je waar je op moet letten als je een sauna aan wil gaan schaffen voor thuis!

Koop de sauna bij een specialist 

Ga je een eigen sauna kopen, dan raden we je zeker aan om dit bij een specialist te doen in plaats van bij een bouwmarkt of een woonwinkel. Sauna’s zijn specialistische producten, dus je wil dit product wel kopen van iemand die er verstand van heeft. Een gespecialiseerde sauna winkel kan je daarnaast ook altijd advies geven als je hier behoefte aan hebt, bijvoorbeeld over de plaatsing van de sauna of het aansluiten van krachtstroom. Daarnaast biedt een specialist vaak de beste service en garantie op je aankoop. Dat is natuurlijk wel zo prettig, mocht de sauna niet meteen naar behoren werken of mochten er zich andere problemen voordoen. Een bouwmarkt of woonwinkel biedt vast goedkopere sauna’s aan, maar houd in je achterhoofd dat dit niet voor niets zo is. 

Plaats de sauna op een geschikte plek 

Als je een sauna wil gaan kopen, is het verstandig om eerst goed na te denken over waar je deze wil gaan plaatsen. Er moeten namelijk wel bepaalde voorzieningen aanwezig zijn, zoals krachtstroom en goede ventilatie. Je wil immers wel dat het vocht goed afgedreven kan worden en dat de kachel genoeg vermogen krijgt om goed te werken. Daarnaast heb je natuurlijk genoeg ruimte nodig. Voor een sauna waar twee mensen in kunnen die ook willen liggen, heb je al een cabine van 2 bij 1,7 meter nodig. Dat moet je wel ergens kwijt kunnen. Ten slotte is het erg belangrijk dat de ondergrond stevig en volledig waterpas is, zodat de bankjes en de kachel stabiel staan. 

Een houtsoort kiezen voor je sauna 

Sauna’s zijn in diverse houtsoorten te krijgen. De meest populaire houtsoort is Canadese Red Cedar, aangezien dit hout zelf bacteriën en schimmels doodt, maar er zijn veel meer soorten waar je uit kunt kiezen. Een alternatief voor deze houtsoort is White Cedar, een houtsoort die ook een prettige geur afgeeft. Als je een sauna aan gaat schaffen wil je immers wel kunnen genieten van die authentieke saunageur!

Show Full Content
Previous Het verschil tussen waterontharders en waterfilters uitgelegd
Next Ontdek het levendige caféleven in Zwolle

Comments

Laat hier je reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close
Close
%d bloggers liken dit: