30 maart 2020

We hebben allemaal ons eigen verhaal. We hebben allemaal zo onze eigen motivatie. Maar 1 ding is zeker, we hebben elkaar gevonden in het hardlopen en gaan mét elkaar de Bodensee Frauenlauf in Bregenz lopen. In deze Frauenlauf serie leer je ons allemaal kennen! Vandaag vertelt Anneliese haar verhaal en waarom ze zich onderdeel voelt van iets heel bijzonders.

Zijn hardlopers doodlopers?

Ik nu even wel.

De trouwe lezers van deze blog weten inmiddels al dat we een groep Nederlandse moeders in het buitenland zijn, die komend uit een grote Facebook groep, elkaar gevonden hebben in hardlopen.

En één dame daarvan was niet alleen afgevallen maar ook nog eens was begonnen met hardlopen en deelde haar resultaten zeer enthousiast. We noemden haar “J” versie 2.0. Nu heb ik zelf sinds de zwangerschap van mijn oudste (ze is 17) niet meer serieus aan sport gedaan. En als ik heel eerlijk ben daarvoor ook al niet.

Ik was dat beroemde dikkertje dat bij sport altijd het laatst gekozen werd. Ik bedacht me dat ik ook een Anneliese 2.0 versie van mezelf wilde en downloadde die app van Evy.

Frauenlauf BodenseeAfgelopen augustus liep ik in alle vroegte op deze bijzondere plek, wel met grote moeite (en laag tempo) 6 minuten achtereen. Tot nu toe mijn mooiste hardloop herinnering.

Het lopen ging goed en vorige maand liep ik voor het eerst 40 minuten aan één stuk. En toen ging het mis….. kraak, knap en auw; een wel heel pijnlijke knie gooide roet in het eten. En wel zo erg dat er met spoed een MRI gemaakt werd en het er niet goed uit zag. En daar stroomden de berichtjes binnen, opbeurend, bemoedigend, maar vooral heel lief.

Inmiddels heb ik ook weer wat positiefs kunnen posten, ik beweeg en ren weer 12 minuten aan één en daar kwam de volgende stroom berichtjes.

Smsjes uit Nederland. Goede raad uit Nieuw-Zeeland, lieve knuffels uit Spanje, fysiotherapeutische adviezen uit Duitsland, voedingssupplement aanbevelingen uit Oostenrijk en Australie en complimenten uit Canada en Zwitserland .

Ik voel me onderdeel van iets bijzonders en ja, al moet ik op krukken; die 5 km in Bregenz? Die loop ook IK.

Show Full Content

About Author View Posts

Marlieke

Marlieke is moeder van Eva en Liza en baby Bram. Ze is in 2014 geëmigreerd naar Zwitserland en houdt je op Lovethat op de hoogte van haar leven daar. Als moeder, als vrouw, als zelfstandig ondernemer en vooral als zichzelf.

Previous 2017 | Het was een mooi, relaxed jaar
Next Ons Zwitserleven | Happy New Year!

Comments

Laat hier je reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close

NEXT STORY

Close

Ons Zwitserleven | De tweede week van de herfstvakantie bestond uit heel veel buitenspelen

14 oktober 2018
Close
%d bloggers liken dit: