We hebben allemaal ons eigen verhaal. We hebben allemaal zo onze eigen motivatie. Maar 1 ding is zeker, we hebben elkaar gevonden in het hardlopen en gaan mét elkaar de Bodensee Frauenlauf in Bregenz lopen. In deze Frauenlauf serie leer je ons allemaal kennen! Toen Marjolein vertelde dat ze ook kwam, kon ik het bijna niet geloven. Want wie is er nou zo gek om 7500 kilometer te vliegen om met toch onbekende vrouwen een weekendje weg te gaan? Marjolein dus!

Soms overvalt het me ineens… ga ik dit echt doen? Ga ik echt 7500 km vliegen om met 16 “onbekende” dames 5 km hard te lopen? Ik lijk wel gek! En toch… ik ga het gewoon doen!!

Hoe kom ik zo gek? In juni begon ik, voor de zoveelste keer, weer met hardlopen. De lessen van Evy (start 2 Run) opgezocht, schoenen achteruit de kast gevist en gaan! Opbouwen, een paar minuten rennen afgewisseld met een paar minuten wandelen en zo op naar 5km in 30 lessen. Hoe vaak heb ik, nog in NL, bij de lokale Marathon staan kijken en gedacht “ik ga weer lopen en volgend jaar loop ik de 5 km mee”, hoe vaak ben ik weer begonnen en weer afgehaakt… Niet aan denken nu, vol goede moed weer opnieuw beginnen!

Ik vond de motivatie die voorheen ontbrak

En toen… precies toen ik het nodig had: ontstond daar ineens een online clubje met hardloopmaatjes. Uit een grote Facebookgroep ontstond een subgroepje: hardlopende Nederlandse moeders, woonachtig in het buitenland van Europa tot Amerika/Canada en Nieuw Zeeland. De een beginnend, de ander al heel ervaren. We delen ervaringen en adviezen, we motiveren elkaar, vieren samen successen en beuren elkaar op bij tegenslagen, en we moedigen elkaar virtueel aan bij evenementen. Zo ontstond het idee om in juni 2018 met elkaar de Frauenlauf in Bregenz te gaan lopen. “Voor mij niet haalbaar” dacht ik toen. Totdat het toch ging kriebelen, hoe gaaf zou dat zijn?! Na wat wikken en wegen heb ik de knoop doorgehakt: ik ga!! Ik vlieg gewoon vanaf Chicago via Nederland naar Zurich en door naar Bregenz. Ik kijk er enorm naar uit om deze online hardloopvriendinnen te gaan ontmoeten! Hoe gaaf is dat als we als “Running Dutchies” aan de start van deze vrouwenloop staan?!

Zo vond ik de motivatie die voorheen ontbrak! Ik begon met opbouwen vanaf 0 en het ging steeds beter, sterker nog ik ging het zelfs leuk vinden! Vanaf toen ging ik 2 of 3 keer per week hardlopen. Soms bij de YMCA op de lopende band maar het liefst ga ik naar Riverview Park. Heerlijk langs de Mighty Mississippi, de frisse wind door m’n kop, nieuwe energie door m’n spieren en muziek in m’n oren. Ik geniet van het uitzicht over de rivier, de vogels, de eekhoorns, de bomen in bloei of in kleur in de herfst! Indien nodig laat ik mijn zorgen of emoties mee stromen met de rivier en maak mijn hoofd weer leeg. Even ontspannen, want hoewel het leven hier in Iowa geweldig is, het expat leven is net als de rivier: meestal kabbelt het rustig en vredig voort maar het kan ook onstuimig en onzeker zijn! Tel daarbij een gezin met 3 jonge kinderen… dan is het heerlijk om even helemaal in jezelf te keren op het ritme van je stappen.

De komende winter ga ik vooral trainen op volhouden en snelheid verhogen. Inmiddels heb ik 2 keer meegedaan met een 5K Run, over de snelheid hebben we het nog maar niet. Maar ik loop weer, en ik ben zo trots op mezelf als ik over de finishlijn ren of als ik een persoonlijk record loop! En het belangrijkste: ik heb er plezier in! Allemaal dankzij deze geweldige groep mede-hardloop-mama’s-in het buitenland! Bregenz, you better get ready for these Dutchies….


Marjolein van der Linden, Iowa-USA

Show Full Content
Previous Mutsenmoppie
Next De wereld van de electrotechniek met het Ravensburger ScienceX Elektrohuis

Comments

Laat hier je reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close
Close
%d bloggers liken dit: