Vorige week vertelde ik jullie al dat ik de Bodensee Frauenlauf met een hoop andere Nederlandse moeders die overal op de wereld wonen, ga lopen. Omdat al die meiden een eigen verhaal hebben en die verhalen zo uniek zijn, deel ik met jullie iedere week een verhaal. Zo leren jullie deze dames ook een beetje kennen voordat we in Bregenz gaan lopen! Vandaag is als eerste Joan aan de beurt. Zij is een beetje onze inspiratie geweest om door te gaan met lopen. En Joan heeft een verhaal, een heel bijzonder inspirerend verhaal.

Ik loop hard samen met mijn internationale vriendinnen, hoe is dat zo gekomen?

Om dat te vertellen moet ik terug naar een ander begin, namelijk dat ik besloot dat het tijd werd voor Joan Versie 2. En dat gebeurde op 3 november 2015. Op die dag besloot ik dat het roer om moest! Ik woog toen 125 kilo en ik was daar echt niet gelukkig mee – al dacht de buitenwereld dat ik het wel prima vond, zo deed ik mij waarschijnlijk ook voor. Maar nee, ik was diep van binnen er erg ongelukkig mee. Natuurlijk wilde ik dat veranderen maar om dat te doen stelde ik mij altijd afhankelijk op van anderen: wie gaat mij helpen en hoe? Het kwam nooit in mij op dat ik mijzelf moet veranderen ☹.

Op 3 november 2015, in de ochtend, viel bij mij het kwartje (of beter gezegd de Zweedse Kroon want op dat moment woonde ik in Zweden). Als ik alles wil veranderen dan moet ik dat zelf doen en ik begin nu!! Vanaf dat moment ging ik voortvarend te werk: inzicht in wat ik at (ook het geheim snaaien), meer bewegen en gelijk beginnen met een voor mij gezond eetpatroon. Wat trots was ik toen ik na 2 weken zag dat de weegschaal minder aangaf. En dan te weten dat ik nooit op de weegschaal durfde te staan, bang voor de werkelijkheid. Maar ook dat hoort bij het proces: inzicht krijgen in jezelf en dat onder ogen durven te komen, je er niet voor schamen maar er aan werken om jezelf te kunnen veranderen. Ik voelde mij mentaal sterker en sterker worden. “Dit kan ik!” was een overweldigend gevoel wat ik tijden niet had gehad.

Ondertussen ontving ik enorm veel steun uit een internationale moeder Facebookgroep. Dat virtuele contacten misschien in de ogen van anderen niet echt zijn, liet mij juist het tegenovergestelde zien. Eén groot warm bad waar de virtuele knuffels om mij heen vlogen en waar er altijd iemand was die naar je luisterde.

Toen het idee van een knots gekke lieve moeder kwam om haar verjaardag te vieren in Berlijn, zei ik gelijk volmondig JA! Hoe spannend was dat! Ga ik nu echt met vrouwen die ik alleen virtueel ken afspreken in een hotel in Berlijn? En ik denk dat van ons groepje vrouwen met wie we in Berlijn afspraken er meerdere zo gedacht hebben. Maar wat gaaf was het eerste moment dat ik mijn virtuele vriendinnen zag, een stoot adrenaline en dat bleef heel het weekend zo. Berlijn, april 2017, werd een onvergetelijk weekend en mijn virtuele vriendinnen werden “echte” vriendinnen.

 

Bodensee Frauenlauf
Bodensee Frauenlauf

Gratis hardlooples

Net voordat ik naar Berlijn ging merkte ik dat mijn lichaam behoefte kreeg aan meer bewegen dan die paar uur per dag die ik met de hond in het bos liep. Ik had al eens gehoord van een trainingsapp waarbij je kon leren hardlopen. En omdat ik niet van sportscholen houd ging ik de eerste gratis les van die app proberen.

Inmiddels woog ik 65 kilo en tijdens die eerste hardlooptraining liep ik fier met mijn hoofd in de lucht van trotsheid, ik kon het gewoon volhouden!! Een week later kocht ik hardloopkleding, goede schoenen en trainde ik 3x in de week. Natuurlijk word ik voorbijgelopen door snelle hazen, maar dat deert mij niet: ik ben vrij van de last van vroeger en ik voel mij zo enorm goed als ik ren! Mijn vorderingen zette ik op facebook en ik merkte dat het motiverend werkte voor andere moeders. Algauw ontstond er een hardloopgroepje op facebook en ook daar ontstond het idee om in junin 2018 de Frauenlauf in Bregenz te lopen. Na Berlijn twijfelde ik geen moment; daar moet ik bij zijn! De tickets zijn in de pocket, ja tickets want inmiddels woon ik in Spanje en dat weekend heb ik geen backup voor de kinderen dus die moeten maar mee om mij en al die andere moeders aan te moedigen. Hotel is geboekt en ik krijg er nu al zoveel energie van dat wij daar gewoon weer één grote “blind” date hebben! Hoe gaaf is dat!

Ik hoop dat mijn verhaal inspirend kan werken voor andere vrouwen om inzicht te krijgen dat iedere verandering bij jezelf begint bij jezelf!

Met dank aan mijn virtuele vriendinnen waar bij ik mij zo goed voel XXX

Inmiddels heeft Joan haar doel bereikt en hoeft ze niet nog meer af te vallen. Maar ze mag ons blijven inspireren met haar verhalen en vooral hardloopmotivatie! 

Show Full Content
Previous Maak het vandaag nog lichter in huis!
Next Binnenkort rijden we weer naar Nederland

1 thought on “Serie Frauenlauf | Het verhaal van Joan

  1. Geweldig meiden.
    Fantastisch, heel veel succes met de verdere training. Wat een discipline . ( ben er wel een beetje jaloers op). Top. ???

Laat hier je reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close
Close