Soms zijn er boeken waarvan je ik vind dat ik ze moet delen met de buitenwereld. Het boek The Love Letter van Lucinda Riley is daar één van. Het is namelijk een boek dat echt compleet anders is dan de andere boeken van haar en dat maakt het boek niet alleen een keer vernieuwend om te lezen, maar het verhaal is ook nog eens supertof! Let wel op: het boek is nog niet uit in het Nederlands
Over Lucinda Riley
Ik gok dat velen van jullie De zeven Zussen – serie kennen en dat jullie net als ik, fan zijn van boeken waarin het heden en verleden in elkaar overlopen (een duale tijdlijn heet dit). Ik verslind haar boeken en vind het echt lastig om een andere schrijfster te vinden, waarvan ik de boeken net zo leuk vind.
Wist je dat Lucinda Riley haar boeken niet aan de computer schrijft, maar deze dicteert. Dit doet ze, zoals ze zelf zegt, omdat ze te rusteloos is en last heeft van RSI. Inmiddels zijn er in het Engels 9 ‘gewone’ boeken uitgekomen en is onlangs het zesde boek ‘The Sun Sister’ van de Zeven Zussen-reeks uitgekomen.
The Love Letter
Het boek begint met een enorm voorwoord. Hierin schrijft Lucinda dat het boek al 20 jaar eerder is geschreven en uitgebracht, maar dat de omstandigheden destijds ervoor zorgden dat het boek niet het publiek bereikte. Het boek gaat namelijk deels over de Britse Koninklijke familie en 20 jaar geleden was daar nog wel het een en ander aan de hand, met de dood van Prinses Diana nog vers in het geheugen en het eeuwfeest van de Queen Mother. Het boek flopte en Lucinda (toen nog Lucinda Edmonds) Riley kreeg de bons van haar uitgever. Ze besloot zich op haar jonge gezin te richten. Toen Riley weer ging schrijven nadat de jongste naar school was, en ze populairder dan ooit werd, is er besloten om het boek van destijds opnieuw uit te brengen. Ze geeft aan dat in de tijdsgeest van nu, het boek niet helemaal meer klopt (denk bijvoorbeeld aan de opkomst van mobieltjes en internet).
Het verhaal van The Love Letter
Het verhaal is anders dan we kennen van Riley. Waar Riley normaal schrijft in een duale tijdlijn, met het heden en verleden en verschillende generaties die door elkaar lopen. Is dat in dit boek niet aan de orde. Al loopt het verleden wel als een rode draad door het boek. Daarbij is het boek The Love Letter niet zozeer een roman, maar meer een detective of thriller te noemen maar wel mét romantische elementen.
Het boek begint met de dood van een 95-jarige bekende Britse acteur en het geheim dat hij al jaren met zich meedroeg. Een geheim dat wanneer dit openbaar zou worden, de monarchie op zijn grondvesten zou gaan schudden.
Joanna Haslam is een ambitieuze jonge journalist, die is aangesteld om de begrafenis van deze legendarische acteur te verslaan. Iedereen die iets in de wereld betekent is op deze begrafenis aanwezig. Echter kan ze er niet de hele tijd tijde ceremonie aanwezig zijn, ze voelt zich genoodzaakt om een oude vrouw in nood te helpen. Deze oude vrouw is het begin van de ontdekking van een groot geheim en de zoektocht naar een brief. Deze brief mag koste wat het kost niet openbaar worden en daar hebben bepaalde mensen alles voor over.
Mijn mening
Mensen gaan op onverklaarbare wijze dood, worden vermoord en niemand is zijn leven zeker. En waarbij Lucinda in haar boeken zorgt dat heden en verleden met elkaar verweven worden, doet ze dit in in dit geval in het heden tussen de verschillende personages.
Natuurlijk lees je wel de tijdsgeest in het boek, maar het is net alsof je naar een film kijkt uit 2000. Dan boeit het je ook niet dat internet nog in de kinderschoenen stond en kan je je daar makkelijk overheen zetten. Dit boek had ik eerst als luisterboek via Storytel gedownload, maar zoals bij alle normale boeken – vind ik het veel fijner om het gewoon te lezen en door de woorden gegrepen te worden.
Lees je vaker in het Engels en ben je op zoek naar een spannend boek? Dan bestel je het boek The Love Letter hier.
* in dit artikel wordt gebruik gemaakt van Bol.com affiliatelinks. Dat betekent dat als jij via deze link iets koopt, ik een klein percentage van de omzet krijg.
Comments