Wanneer een boek me grijpt, dan ben ik ook echt verslaafd aan mijn iPad. Nee, niks geen boekenkasten vol met boeken in ons huis. Alles is met de komst van Liza naar de kringloop gegaan en sindsdien lees ik op de iPad. Ik vind het zoveel makkelijker lezen, geen last van bladzijdes die ‘s nachts op je neus vallen, kinderen die bladzijdes eruit trekken of je boekenlegger verstoppen. De iPad heeft heel wat irritaties van het normale boek voor me opgelost!

Inmiddels ben ik weer verslaafd aan mijn iPad en lees ik het liefste iedere vrije seconde verder. Ik weet nu al dat ik teleurgesteld ben als het boek uit is en ik weer sta waar ik vorige week stond met geen boek dat me kon boeien.

Ik hou overigens van diverse genres. Van lekkere wegleesromannetjes tot dikke thrillers. Alleen van psychologische thrillers krijg ik de hiebels en dan slaap ik niet meer. Hieronder mijn 8 favoriete boeken van de laatste jaren.

Vakantieleesvoer! 8 tips

PS IK HOU VAN JE

1001004007515638Holly en Gerry zijn een jong getrouwd stel. De twee maken vaak grapjes over het feit dat Holly niet zonder Gerry zou kunnen leven. Het idee van ‘De Lijst’ was dan ook eigenlijk als grap bedoeld: als Gerry iets zou overkomen, zou hij een lijst voor Holly achterlaten met dingen die ze zou moeten doen. Wanneer het noodlot toeslaat en Gerry ongeneeslijk ziek wordt, stort Holly¿s wereld in. Een paar maanden na zijn dood besluit ze een mysterieus pakje op te halen bij haar ouders. Gerry blijkt zonder dat ze het wist woord te hebben gehouden, en heeft De Lijst opgesteld. In het pakje bevindt zich, voor elke maand, een envelop met een opdracht. Het geeft Holly de kracht om verder te gaan, nieuwe uitdagingen aan te gaan en erachter te komen dat liefde nooit verdwijnt maar altijd in je hart blijft bestaan.
Dit boek las ik aan het zwembad met tranen in mijn ogen… Wat was ik blij dat ik een zonnebril op had!

BoekEbook

ZUSJE

1001004011760547Tijdens een zondagse lunch krijgt Beatrice een paniekerig telefoontje uit Londen: haar zus Tess wordt vermist. Ze zijn elkaar een beetje uit het oog verloren sinds Beatrice van Londen naar New York verhuisde, maar nu springt ze op het vliegtuig om haar zus te gaan zoeken. Naarmate Beatrice meer ontdekt over de omstandigheden rond Tess’ verdwijning, komt ze tot de schokkende conclusie dat ze eigenlijk heel weinig over haar zus weet. Haar familie geeft het al snel op en Beatrice komt volledig alleen te staan, maar dat maakt haar des te vasthoudender in haar gevaarlijke zoektocht naar de waarheid. Daarbij stuit ze op een angstaanjagend complot, waarvan zijzelf het volgende slachtoffer dreigt te worden…
Dit boek greep me bij mijn keel. Ik wilde maar lezen en lezen en lezen. Fantastisch.
BoekEbook

Koortsdroom

1001004011843086FBI-agent Pendergast is in shock als blijkt dat de dood van zijn vrouw Helen, twaalf jaar geleden, geen ongeluk was. Pendergast ontdekt dat Helen op zoek was naar een geheimzinnige neurologische vogelgriepvariant, waarbij de patiënt na besmetting extreem creatief wordt als gevolg van toegenomen hersenactiviteit.Hebben Helens bevindingen misschien tot haar dood geleid? Samen met D’Agosta probeert Pendergast de waarheid boven tafel te krijgen, en ze ontdekken dat de farmaceutische industrie zeer geïnteresseerd was in het onderzoek van Helen.
Een van de boeken van Preston & Child waar ik verslaafd aan was.
Boek

 

 

DE GEHEUGENMAN

9200000040302087Sinds hij bij een footballwedstrijd een harde klap tegen zijn hoofd kreeg, heeft politierechercheur Amos Decker een perfect geheugen ontwikkeld. Wanneer Decker op een nacht thuiskomt van een stakeout, vindt hij de lichamen van zijn vrouw, dochtertje en zwager. Vermoord. Wie de dader is, blijft in de weken en maanden daarna een raadsel. Totdat een jaar later een man zichzelf aangeeft. Decker is vastbesloten om uit te zoeken wat er die vreselijke nacht precies is gebeurd, maar de waarheid is erger dan hij ooit voor mogelijk had gehouden…
Ik hou van de boeken van David Baldacci!
Boekebook

 

 

MISS VERSTAND

9200000023465922Alles lijkt kinderpsychologe Iris voor de wind te gaan. Het leven knipoogt vrolijk naar haar. Ze heeft een nieuwe praktijkruimte in Den Haag, een sociaal leven met leuke vrienden en dan wordt ze ook nog eens gevraagd als deskundige voor een televisieprogramma.
Maar als Iris een groot familiegeheim ontdekt, gaat alles wankelen. Ellende kruist haar pad. Iris lijkt zich er dapper doorheen te slaan, maar als ze ook met de liefde de degens moet kruisen, kan ze niet zonder de hulp van haar beste vriendinnen Lein en Didi.Miss Verstand is het slotdeel van het drieluik over Didi, Lein en Iris, drie hartsvriendinnen die lief en leed met elkaar delen.
Ik hou van deze lekkere Hollandse boeken van Astrid Harrewijn! Haar volgende boek –Drie vrienden, een huis (en een klusjesman) – staat op de planning om te gaan lezen

boekebook

INFERNO

9200000010840000Robert Langdon, hoogleraar kunstgeschiedenis en symboliek, wordt op een nacht wakker in een ziekenhuis in Florence zonder te weten hoe hij daar is beland. Geholpen door een stoïcijnse jonge vrouw, Sienna Brooks, vlucht Langdon en raakt hij verzeild in een duizelingwekkend avontuur. Langdon ontdekt dat hij in het bezit is van een reeks verontrustende codes, gecreëerd door een briljante wetenschapper; een genie dat geobsedeerd is door het einde van de wereld en het duistere meesterwerk Inferno van Dante Alighieri.

De strijd tegen deze mysterieuze vijand voert hen langs tijdloze locaties als het Palazzo Vecchio, de Boboli-tuinen en de Duomo, en Langdon en Brooks stuiten op een netwerk van verborgen doorgangen en eeuwenoude geheimen…

Een boek dat misschien al wat ouder is, maar de film hierover komt in het najaar uit. Een prima reden om hem er weer bij te pakken toch?
BoekEbook

DE VROUWEN VAN KASTEEL DEVERILL

9200000038390633Op het ruige platteland van Ierland worden drie heel verschillende meisjes geboren: Kitty Deverill, de roodharige dochter van de kasteelheer van Deverill, Bridie Doyle, de dochter van de kokkin van het landgoed en Mable Deverill, Kitty’s flamboyante Engelse nichtje. Ondanks hun onderlinge verschillen is de band die groeit tijdens hun kindertijd in de idyllische omgeving van kasteel Deverill onbreekbaar. Maar hun sprookjesachtige jeugd komt in gevaar door de dreigende onafhankelijkheidsoorlog die Ierland steeds meer in zijn greep krijgt. De drie vriendinnen worden wreed uit elkaar gehaald door een diepgaand verraad en ze worden als blaadjes op de wind verschillende kanten op gevoerd. Maar één ding zal hen altijd binden: hun verlangen naar kasteel Deverill en alle herinneringen die binnen die majestueuze muren zijn opgeslagen. De vrouwen van kasteel Deverill is het eerste deel in de Deverill-saga die start in 1900 en die de levens van de familie Deverill zal volgen.

Wil je meer weten over de Ierse geschiedenis? Dan is dit boek fantastich, het zit namelijk in een heerlijk romantisch sausje vol intriges.

Boekebook

ALS DE RODONDENDRON BLOEIT

9200000051781049De vrouwen van kasteel Deverill proberen zich staande te houden in de roerige jaren voor de Tweede Wereldoorlog. Kitty wordt verscheurd door haar liefde voor Ierland en de wens haar leven met Jack te delen. Celia is vastbesloten kasteel Deverill in zijn oude glorie te herstellen en stort zich vol overgave op de renovatie, zich niet bewust van de rampspoed die onafwendbaar op haar af komt. Bridie probeert wanhopig over het verlies van haar zoon heen te komen, die ze bij zijn geboorte moest afstaan, en verzint de wildste plannen om hem terug te krijgen. Ondertussen groeit er in Amerika een eenzaam meisje op, dat niets weet van haar familie…
De drie vrouwen staan voor belangrijke beslissingen in hun leven, beslissingen die hen ver weg kunnen voeren van Ierlands groene kusten en het kasteel dat hen zo veel jaren heeft verbonden. Is liefde alleen genoeg om de zware tijd die hun te wachten staat het hoofd te bieden?

Aan dit boek ben ik gisteravond begonnen. Het is het deel na De vrouwen van kasteel Deverill. Ook deze neemt me weer mee naar Ierland. Ik ben er nog nooit geweest, maar kan het me levendig voor de geest halen!
Boekebook

En nadat ik nagenoeg ieder boek van bovenstaande auteurs heb gelezen, ben ik dringend op zoek naar nieuwe boeiende schrijvers! Welk boek tip jij voor de vakantie?

Show Full Content
Previous 8 recepten die je deze zomer eenvoudig zelf op tafel zet!
Next Hekel aan de weerapps

1 thought on “Vakantieleesvoer | Deze 8 boeken tip ik voor de vakantie!

  1. Dit lijken mij ook goede boeken! Ik heb er geen één gelezen. Welke ik zou aanraden? Het tere kind (oorspronkelijk in het Engels verschenen als Handle with care) van Jodi Picoult. Toen ik in 2005 My sister’s keeper (De tweede dochter) las, wilde ik meer van Picoult lezen. Ik lees echter het liefst in het Engels als een boek vertaald is en Engelstalige boeken waren toen moeilik verkrijgbaar voor blinden. Handle with care is dus nu mijn tweede boek van Picoult wat ik nu aan het lezen ben.

Laat hier je reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close
Close