Iedere week probeer ik de lichtpuntjes van de week met jullie te delen. Deze week bestond uit weinig lichtpuntjes. Eerlijk gezegd, was het gewoon een ontzettend zware week. Eentje met heel veel zorgen.

Een ziek kind gaat niemand in de koude kleren zitten. Zoals je hebt kunnen lezen had Liza geen griep. Liza kreeg geen lucht. Nu is Pseudokroep voor veel mensen een bekend verschijnsel en weten die moeders en vaders ook precies hoe eng en heftig het voor zo’n kleintje is. En natuurlijk weten ze precies hoe het voor de ouders is, ronduit klote. Liza heeft de pech dat ze altijd alles nog even een tandje extra hevig heeft. Had ze zaterdag een pseudokroep- én astma aanval, dinsdag kwam de pseudokroep ineens in alle hevigheid weer terug en hing er een flink verkoudheidsvirus om d’r heen.

Ik ben niet zo snel ontzettend bezorgd (nou ja… ), maar deze week was ik alles behalve rustig om haar gezondheid. Ze knapte een soort van op en ging net zo snel weer achteruit. De dinsdag en de dinsdagnacht was er een om heel snel weer te vergeten. Ze was de hele slap, zeurderig en viel bij alles in slaap en ‘s avonds werd het gewoon eng. Het was zo eng dat ik met het nummer van de kinderarts naast mijn bed sliep, maar bijna niet geslapen heb. Altijd in de waakstand, breekt je wel een keertje op. Het voordeel is wel dat wanneer je kleintje weer opknapt en zich weer gaat bewegen, jijzelf ook weer opknapt.

Gelukkig kregen we woensdag, na weer een uitgebreide check-up, van de kinderarts groen licht om naar Nederland te gaan voor Sinterklaas. Want, zoals hij zei, in Nederland zijn ook artsen en goede ziekenhuizen. Uiteraard kregen we een extra dosis pseudokroep medicatie mee en moeten we alle andere medicijnen en vernevelaars ook meenemen. Beter te veel inpakken dan te weinig.

Woensdagavond ging het ook gelukkig weer beduidend beter met Liza en zoals het er nu naar uitziet, vertrekken we vandaag lekker naar Nederland voor een gezellig Sinterklaasweekend. Daarom is dit een weekoverzicht zonder foto’s. Ik hoop dat we vanaf vandaag (donderdag) weer leuke momenten hebben met elkaar en die deel ik dan met heel veel liefde maandag met jullie!

Rest mij voor deze week eigenlijk niks anders alleen een voordracht van Eva te delen. Vergis je niet hoor, deze dame lijkt heel onschuldig, maar zij (en ik) had het ook zwaar deze week. Ik kan je vertellen, ze was een drama! Uiteindelijk was ze natuurlijk ook nog herstellende van een griep en bleek dat ze zich ontzettend veel zorgen maakte over haar zusje. Terwijl we nog zo proberen om er toch nuchter mee om te gaan… Gelukkig had ze woensdag een hele goede en fijne dag en dus deel ik met veel plezier haar voordracht!

 

Show Full Content
Previous Sint vs Kerst: Mogen de lampjes al aan?
Next Sinterklaasje bonne bonne bonne

5 thoughts on “VERVROEGD Ons Zwitserleven. Wat een stomme week!

  1. PS Ik heb gisteren avond trouwens lekker gegeten met de Gemeindepräsident van Eichberg en hij vindt het geweldig hoe jullie het allemaal doen. (En je Instagram foto`s van de natuur en het wandelen vond hij ook mooi) 🙂

Laat hier je reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close
Close