Mijn ouders zijn bij ons en dat is een groot feest. Natuurlijk profiteer ik daar een beetje van, maar wel wanneer het kan. De nachten met mijn kleinste, soms wakkere meisje zijn nog steeds voor mij. Ik kan ‘s nachts nou eenmaal niet zo snel de zorg uit handen geven én het hoeft ook niet. Mijn ouders zijn tenslotte ook op vakantie. Gisteren heb ik er overigens wel volop van geprofiteerd hoor. Nadat de kids vroeg wakker waren, mocht ik van mijn moeder om half negen terug naar bed en na twee uur kwam ik er als herboren weer uit. Ook kon ik mijn administratie afmaken, zodat dit morgen naar de boekhouder kan, liep ik nog een half uurtje hard en de twee (!!) boekjes die ik met Eva had afgesproken, las mijn moeder voor!

Samen ontdekken we ook de omgeving hier. Ik kan je vertellen dat er in januari niet heel veel te doen is. We hebben gelukkig de keuze om in Zwitserland te blijven of naar andere landen te rijden. Oostenrijk, Duitsland en Liechtenstein zijn hier ‘om de hoek’. We besloten de sneeuw op te zoeken.

pfander

Op naar Oostenrijk, op naar Bregenz, op naar de Pfänder. Tot grote schrik van mijn moeder gingen we met de gondel omhoog de berg op. Het bleek minder erg (hoog) dan ze had gedacht. Ik ben ook geen held hoor, maar inmiddels de hoogte wel goed gewend en ik schakel mijn angst gewoon uit. Op de Pfänder heb je onder andere een klein wildpark waar we naar toe wilden gaan. Eenmaal boven bleek dat we geen dieren konden zien. We zagen alleen maar sneeuw! Zoveel sneeuw. Voor mijn ouders natuurlijk fantastisch en laten we onszelf en Eva ook niet vergeten. Deze keer kon Eva nog met een geleende slee de berg af glijden, volgende keer nemen we zelf een slee mee. We aten natuurlijk lekker een Apfelstrudel met (suikerloze) slagroom. We speelden wat in de sneeuw, waar Liza het door vermoeidheid niet mee eens was, en we liepen na een uur of wat weer omhoog richting de kabelbaan. Kortom, de Pfänder is een plek om te onthouden voor de toekomst! Want wat is er veel te doen en een ritje omhoog (en naar beneden) kost slechts 10 euro pp. Dus best leuk om je zo te vermaken.

Vandaag laat ik jullie met veel plezier de foto’s zien die ik door Instagram heb getrokken gisteren.

pfanderbahn

Show Full Content
Previous Ons huis staat te koop: wonen in het dorp Pernis | inmiddels verkocht |
Next Is jouw huis altijd spik & span of een gezellige bende?

2 thoughts on “Visite!

  1. Zo leuk weer die foto’s. Lijkt me echt bijzonder om zo van het ene land naar het andere te kunnen. Zijn een keer in Liechtenstein geweest. Opvallend hoe klein dat in het echt is.

Laat hier je reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close
Close