Soms heb ik ineens een soort van heimwee naar Nederland. Eerlijk gezegd heb ik dan het meeste heimwee naar het eten dat in Nederland gewoon voor handen is. Donderdagavond hadden we lekker boerenkool met worst en het lijkt wel of dat mijn heimwee naar eten heeft aangewakkerd. Want ik heb trek in iets lekkers. En niet zomaar iets lekkers, nee ik heb ineens een onbedwingbare behoefte aan het volgende. Dus denk je erover om te emigreren, denk er dan toch nog maar eens over na 🙂

Friet met frikandel (en een kaassouffle en een kroket)
Waarom je niet moet emigreren!
Shoarmaschotel met extra veel knoflook!
shoarmaschotel
Spareribs zo thuis gebracht
20120110115406_Foto Spare Rib Express Sparerib
Kokindjes om in een ruk op te (vr)eten
1776-b
Hamka’s of Lay’s Cheese Union (Stinkend de vrijdag door!)
hamkas mini 80 gram
Een verse witte boterham met choba chocoladeboter
front.7.full
Vers brood (wat zullen mijn darmen dat waarderen!)
1643613

Heel veel andere dingen heb ik de vorige keer meegenomen uit Nederland. Hagelslag, vruchtenhagel, rookworst, ontbijtkoek (inmiddels op), stroopwafels, koekjes. Gelukkig blijft er dus altijd iets te missen. Het zou toch ook saai zijn zonder dat je dingen mist.

Oja… En natuurlijk mis ik jullie daar in Verweggistan ook hoor!

Show Full Content
Previous De sneeuw verdwijnt!
Next Valentijnsdag… Waar komt dat ook alweer vandaan?

8 thoughts on “Waarom je niet moet emigreren!

  1. Haha wat grappig, die chocoladeboter ken in als Nederlander niet eens! Patatjes en snackjes missen, plus vers brood kan ik me echt heel goed voorstellen. Dat vond ik in 3 maanden Thailand al lastig haha!

  2. Die chocoladeboter ken ik ook niet! Ik kan me je cravings helemaal voorstellen! Als ik naar mijn broer in Indonesië ga is mijn koffer voor de helft gevuld met rookworst, droge worst, dropjes, bifi worstjes en cheese onion chips. En als hij hier komt is zijn eerst maal standaard verse spinazie met een gehaktbal en zijn tweede maaltijd is vette hap haha.

  3. Haha grappig! Ik at echt nooit al die producten, behalve het verse brood natuurlijk. En ja dat mis ik ook weleens, net als hagelslag, Hollandse kaas, basterdsuiker, stroopwafels en ontbijtkoek. Nu hebben we de laatste keer in NL echt heel veel meegenomen, maar er is nu al weinig meer van over…

  4. of je emigreert gewoon naar Curacao, waar zelfs het jumbo huismerk gewoon te koop is in de plaatselijke supermarkt. Bij verschillende restaurants de daghap een stamppotje is en een frietkraam aan het begin van mijn wijk staat. 😛

  5. hallo, ik woon ook al een paar jaar in Zwitserland ondertussen, en heb al ondervonden dat je niet voor het lekkere eten naar Zwitserland moet komen. Er zijn rare schotels, met vreemde combinaties (steak met noedels, noedels en appelmoes …) nee, het is geen spek voor mijn bek in Zwitserland. En altijd die worsten op evenementen… bah. En dan dat zogenaamde ‘Käsefleisch’, een zompig stuk roze vlees… nee ik word onpasselijk als ik denk aan bepaalde gerechten. Ik had er toch meer van verwacht, van die Zwitserse keuken.

Laat hier je reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close
Close