Afgelopen week woonden we alweer 6 maanden in Zwitserland. De tijd is voorbij gevlogen! Wat hebben we veel gedaan en wat heb ik veel geleerd in deze 6 maanden.

Echte vriendschappen verdwijnen niet, ze staan alleen op een lager pitje

Je kunt nou eenmaal niet in hetzelfde ritme doorgaan, maar volgens mij doen mijn vriendinnen en ik het best goed zo. Ik mis ze wel, ik mis het gemak om te praten en ik mis het deel uitmaken van het leven. Overigens geldt dit ook voor familie (ja mam!)

Wij kunnen overal aarden

Na een half jaar heb ik hier ook vriendinnen en begin ik een redelijk sociaal leven op te bouwen. We hebben het naar ons zin en vinden onze weg gemakkelijk hier.

Onze kinderen zijn inderdaad zo flexibel als we dachten

Van Eva wist ik ergens wel dat ze makkelijk vrienden maakt, maar het is fijn om te beseffen dat het ook zo is. Van Liza kan ik het natuurlijk niet zeggen, maar ik gok dat ze dat later ook wel is 🙂

Kindjes kunnen inderdaad snel de taal machtig worden

Vanaf een paar weken geleden zien we dat Eva heel snel switcht. Nee ze switcht niet, ze schakelt gewoon zo natuurlijk tussen het Duits en Nederlands. Ze heeft lak aan de hele wereld en zegt gewoon de Nederlandse woorden op zijn Duits. Wij lachen ons rot en zijn supertrots natuurlijk.

Zwitserland is een supermooi land

Ik kende Zwitserland niet voordat we hier gingen wonen. Maar binnen vijf minuten zijn wij op plekken waar je adem van stokt. Wil je ooit eens een mooie plek dichtbij Nederland bezoeken, kies dan voor Zwitserland. Echt! Adembenenemd!

We kunnen ook zuinig aan doen

Oke… Verhuizen naar Zwitserland was financieel niet de meest voordelige keuze. Nog iedere maand komen er grote rekeningen voor dit of dat binnen en we hebben uiteraard ook nog ons huis in Nederland. Maar goedkoop shoppen is een leuke uitdaging geworden en dat gaat ons echt nog wel goed af ook! Had ik dat maar veel eerder gedaan 🙂

Ik zal vast nog wel meer geleerd hebben! Spijt van onze beslissing hebben we in ieder geval nog geen moment gehad. Op naar het volgende half jaar!

Show Full Content
Previous 9 dingen die je nog niet wist over De Kleine Zeemeermin
Next Die ‘leuke moeder’ was even ver te zoeken

6 thoughts on “Wat ik heb geleerd van 6 maanden Zwitserland

Laat hier je reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close
Close