Video-on-demand is het nieuwe televisiekijken. Er is inmiddels een ruime keuze aan streamingsdiensten die films en series op deze manier aanbieden, maar de moeder alle streamingsdiensten blijft toch Netflix. Heb jij daar nog geen abonnement op? Dan vertellen we je in dit artikel welke opties er allemaal zijn. Wist je trouwens dat je je Netflix abonnement ook direct via Ziggo kunt bestellen in combinatie met je internet- en tv-abonnement?

Basic

Het goedkoopste Netflix abonnement heet Basic en kost 7,99 euro per maand. Het is een beperkt abonnement. Niet in de zin dat je maar naar bepaalde content kunt kijken, want alle content is beschikbaar en te bekijken op je telefoon, tablet, computer en televisie. Ook krijg je daar geen reclames bij te zien. De beperking zit hem in het feit dat je maar op één apparaat tegelijkertijd kunt kijken, waardoor meerdere gezinsleden er niet tegelijkertijd gebruik van kunnen maken. Daarnaast kijk je in HD-resolutie, wat laag is naar de standaarden van de huidige tijd. Vooral op een televisiescherm ga je dat duidelijk merken, want daar zal het beeld simpelweg niet scherp zijn.

Standaard

Voor 11,99 euro per maand kun je een Standaard abonnement afnemen bij Netflix. Ook hiermee kijk je reclamevrij naar alle content van Netflix op je telefoon, tablet, computer en televisie. Het verschil is echter dat je dat met twee gezinsleden tegelijkertijd kunt doen op verschillende apparaten. Voor veel huishoudens is dat in principe al voldoende. Ook een pluspunt is dat je in een hogere Full HD-kwaliteit naar de content kunt kijken, waardoor het er al een stuk beter en scherper uitziet.

Premium

15,99 euro per maand brengt je een Premium abonnement. Hiermee kijk je niet op twee, maar op vier apparaten tegelijkertijd naar Netflix. Voor grote gezinnen kan dit een oplossing zijn. Maar het is ook de keuze om te maken als je een mooie 4K-televisie hebt en die optimaal wilt benutten, omdat het Premium abonnement je in staat stelt om de content (voor zover beschikbaar) in 4K resolutie te kijken.

Delen met niet-gezinsleden

Wat er de afgelopen jaren veel gebeurd is, is dat mensen hun inloggegevens deelden met mensen buiten hun gezin, om zo samen van één Netflix abonnement gebruik te kunnen maken. Dit terwijl het enkel de bedoeling is dat een abonnement met gezinsleden die op hetzelfde adres wonen gedeeld wordt. Inmiddels is Netflix aan het ingrijpen tegen deze praktijken, omdat het ze veel potentiële inkomsten kost. Het gevolg is dat bij het illegaal delen de kans bestaat dat iemand op een gegeven moment de toegang ontzegd wordt. Bij een Standaard abonnement mag de afnemer één extra lid buiten het gezin toevoegen tegen een vergoeding van 3,99 euro per maand. Afnemers van een Premium abonnement mogen twee extra leden toevoegen, elk voor hetzelfde bedrag.

Als je dus denkt dat je een Premium abonnement kunt delen met andere huishoudens, dan kun je bedrogen uitkomen. Dat maakt zo’n abonnement natuurlijk wel aardig prijzig, maar je krijgt er gelukkig wel een hoop mooie content voor terug.

Show Full Content
Previous Gezellig een pilletje erbij op een festival? Pas op!
Next Hoe kies je de perfecte lamp voor in jouw woonkamer?

Comments

Laat hier je reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close
Close