Afgelopen weekend wilden we wat meer van de omgeving zien. Je moet natuurlijk wel weten waar je woont. Ik heb nog steeds het idee dat iedereen in Nederland meer weet van Zwitserland dan ikzelf. Tijd om daar dus verandering in te brengen en dat gaan we de komende weekenden doen.

In de plaatselijke krant stond dat er een aantal evenementen waren en één daarvan was het folkloristische koeien kijken! Dat moesten we zien. De koeien zouden in een optocht (Alpabzug) vanaf 9 uur richting het centrum van het dorp lopen. Hoewel we vroeg op waren, kwamen we toch pas om kwart voor tien in Oberegg aan. We reden met onze auto net tussen de laatste twee families met koeien in. Wat zijn koeien dan toch groot!

De koeien droegen allemaal enorme bellen en een herrie dat ze maakten! Daar is het geklingel bij ons hier ‘s nachts niks bij (ja, als ik in bed lig dan hoor ik de bellen van de koeien. Heel wat anders dan het gezoem van de Shell). We waren eigenlijk iets te laat, want toen we eenmaal de auto hadden geparkeerd waren de laatste koeien al op plaats van bestemming en werden in een razendtempo die mooie bellen en bloemige versiering er afgehaald. Jammer dat we geen foto van zo’n koe hebben. Maar wel van de rest! Het was een fijne ochtend, het was natuurlijk schitterend weer en er waren veel andere dingen te doen. Eva kreeg nog een suikerspin (zuckerwatte, wat een geweldig woord!), melkte een koe en reed voor het eerst op een pony.

Het was een heerlijke ochtend en ik hoop dat er nog meerdere volgen!

viehschau oberegg
viehschau obereggviehschau oberegg

Show Full Content
Previous #wijEmigreren | Stoere Eva
Next #wijEmigreren | Zondagskind

7 thoughts on “#wijEmigreren | Toerist in ons nieuwe land – #1

 1. Lieve allemaal,
  Wat zien diefoto,s er geweldig uit. Boven jullie op de berg ligt het plaatsje St. anton, vandaaruit zie je het hele Rijndal. Was ook altijd zo leuk. Ik krijg echt Heimweh naar Zwitserland. Suckerwatte nooit geweten.
  Volgens mij spreken jullie binnenkort allemaal plat switserduets.
  Ponyrihden was een succes zag ik. Geniet er van. Groetjes van oom frans en tante nel

  1. We gaan het mee maken tante Nel! 🙂 Genieten doen we zeker en we zien jullie vast binnenkort wel hier in het Rijndal!

 2. Heerlijk allemaal, geweldig op papier gezet, nog veel leuker om te lezen!
  Wat zullen je ouders trots op jullie zijn.
  Lieve groet van ons!

 3. Dat is zo gaaf om te zien, als die koeien dan, na de lange zomer, van de berg af komen! Wij hebben dat regelmatig gezien in Oostenrijk toen we daar op vakantie waren! Leuk dat je dit met ons deelt!

 4. Het is voor mij (ons) allemaal nog zo nieuw! Ik weet helemaal niks van Zwitserland, de bergen, het eten of wat dan ook 🙂

Laat hier je reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close
Close