Online lees ik al die moeders die zeggen dat de zomertijd/wintertijd wel afgeschaft mag worden omdat de kinderen niet in het ritme te krijgen zijn. Nou heb ik niet altijd de makkelijkste kinderen gehad, maar last van de zomertijd of wintertijd hebben we nooit echt gehad of… vond ik het niet zo’n drama?

Hoe doen wij de overgang?

We hebben geen groot plan als de tijd weer voor- of achteruit gaat. Natuurlijk zijn de kinderen langer wakker als de zomertijd in is gegaan en dat mag ook, maar de meiden zijn inmiddels groot genoeg dat ze lekker in hun kamer kunnen lezen totdat ze in slaap vallen. En ja, ‘s ochtends valt half zeven hun zwaar. Ik kan je vertellen, mij valt het ‘s ochtends ook zwaar om mijn ogen op te doen. En dat niet alleen, iedereen heeft er last van. Het grote voordeel is dat ze dan ook moe zijn ‘s avonds en dus zonder moeite naar bed gaan (en dan wakker zijn).

Ik gaf al eerder wat tips over hoe je de zomertijd het beste doorkomt

Maar Bram is natuurlijk nog klein, heeft hij er geen last van?

Bram is niet zo lastig. Hij wordt ‘s ochtends wakker rond 7 uur  (dat was voordat de zomertijd inging zes uur) en gaat om een uur of 1 naar bed ‘s middags.  Ook ‘s avonds gaat hij zonder problemen naar bed. Natuurlijk gaat hij de ene keer eerder naar bed dan de andere keer en zo ook in tijden als de wintertijd of zomertijd kijken we naar het kind. Het doel is sowieso om alle kinderen voor achten in bed te hebben liggen!

Je kunt het drama zo groot maken als je zelf wilt

Je kunt nu natuurlijk denken; mijn kind moet om 7 uur naar bed en als ze niet om 7 uur gaan slapen, heb ik een probleem. Je kunt het ook anders benaderen; mijn kind is nog niet moe en ik laat haar een half uurtje langer spelen. Maak je er een drama van, dan maak je het je zelf gewoon moeilijk.

Wees flexibel en lief!

Je kind kan er niks aan doen en jij ook niet. Dus go with the flow en wees een beetje aardig voor jezelf!

 

Show Full Content
Previous De beste accessoire voor iedere (beginnende) influencer: de selfie stick! 
Next Kleinschalig voortgezet onderwijs in Nederland?

Comments

Laat hier je reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close
Close