De eerste zomerdag is een feit. Heb jij ook genoten van de zon? Of schrok je toen je die gloednieuwe bikini aantrok? Ga nou niet gelijk crash-diëten of Sonja Bakkeren. Voordat je aanpassingen kunt maken in je voedingspatroon, moet je eerst meer weten over het voedsel dat je eet. Start dus vanavond nog met het creëren van een bikinibody. Gewoon vanaf de bank met Netflix.

FatSickNearlyDead2_EN_US_1280x720Ontmoet Joe Cross in Fat, Sick & Nearly Dead (2010, 1u37min). Hij is een zieke, dikke man die zelf het roer om wilt gooien en daarom op reis gaat met een sapcentrifuge. Gaandeweg inspireert hij veel anderen om hetzelfde te doen. Deze eerlijke documentaire ontroerde me. Je ziet de strijdlust, de moeilijkheden en de geweldige resultaten. Sapvasten lijkt ineens een goed idee. Kijk daarom ook Fat, Sick & Nearly Dead 2, (2014, 1u29 min), waarin veel mensen hun persoonlijke succesverhaal vertellen en er nog dieper ingegaan wordt op de processen in je lichaam. Alles in begrijpelijke taal en op een best grappige manier. Reset je smaakpapillen met een reboot-kuur van een paar dagen.

boxshot_70185045_en_USForks over Knives (2011, 1u35min) intrigeerde me vanaf de eerste minuut. ‘Let food be the medicine’. Kan volwaardig, plantaardig onbewerkt voedsel zorgen voor een betere gezondheid? En zou het zelfs welvaartziektes kunnen voorkomen? Vanaf de eerste minuut was ik geïntrigeerd. Twee voedselwetenschappers vertellen over de populariteit van bewerkte voedingsmiddelen die leiden tot overgewicht, suikerziekte en andere ziekten. Kun je het tij keren door anders te eten?

Bekijk The Extended Interviews (2012, 1u51min) als aanvulling op deze beroemde documentaire. Met extra filmmateriaal met interviews van deskundigen die op een aantal thema’s dieper ingaan ben je helemaal op de hoogte.

En stel dat je je levenstijl helemaal om wil gooien en de inhoud van je keukenkastjes en koelkast wilt aanpassen, dan biedt The Engine 2 Kitchen Rescue (2011, 53min) uitkomst. Rip Esselstyn, schrijver van The Engine 2 Diet, helpt families met het maken van gezondere keuzes en kookt ook een aantal maaltijden voor ze. In de supermarkt en in de keuken legt hij stap voor stap uit waarmee je de huidige maaltijden kunt vervangen en wat de voordelen zijn van deze levensstijl.

chew_on_this_NL_EU_1280x720TedTalks: iets om op te kauwen. (2011, 14 afleveringen) Een complete serie over de waarheid over eten met sprekers als Dan Barber en Jamie Oliver. Verschillende onderwerpen worden belicht in korte afleveringen. Grappig verteld, leuk gebracht. Je steekt er veel van op.

Food-Inc_EN_NL_1280x720In de documentaire Food Inc. (2008, 1u29min) laat Robert Kenner het ware gezicht van de voedselindustrie zien. De film onthult de schokkende waarheid over wat we eten en hoe het is geproduceerd. Ik heb stukken doorgespoeld moet ik eerlijk zeggen. Gruwelijk. Na het zien wil je alleen nog maar scharrelvlees, al dan niet biologisch.

c2a8fe20-6386-11e4-8000-23566cec1d80Ook GMO OMG (2013, 1u24 min) belicht een andere kant van voedsel. De genetisch gemodificeerde kant, de kant die synoniem lijkt met het bedrijf Monsanto. Je ziet een vader die op reis gaat met zijn gezin. Middels research en interview, onderzoekt hij de risico’s van genetisch gemodificeerde organismes (ggo’s) op onze gezondheid. OMG, uit wat voor rommel bestaat ons eten? Schokkend.

pic_1967667Als toetje kijk je Super Size Me (2004, 1u43min). Zou jij het aankunnen om een hele maand alleen MacDonalds te eten en al die maaltijden ook nog eens te supersizen wanneer dat gevraagd wordt? Wat doet fastfood echt met je en waarom bestaan Amerikaanse schoollunches voornamelijk uit suiker en vet? Ik werd er misselijk van. De hoofdpersoon werd natuurlijk dikker, futloos, ziek en ongelukkig. Geloof me, na het zien van enkele van deze docu’s maak je bijna automatisch een gezondere keuze. En dan volgt die bikinibody vanzelf!

Show Full Content

About Author View Posts

Sanne

Sanne (37 jaar) woont in een klein Brabants dorpje en is moeder van zoons Juul ('10), Sil ('04) en om het weekend ook van Lars ('02). Naast haar werk als Content Marketeer bij de Efteling gaat ze er graag op uit. Lekker een weekendje weg bijvoorbeeld of op vakantie met het gezin of gewoon samen naar het bos. 's Avonds staat ze vaak tot laat in de keuken; gezond koken is haar grote hobby.

Previous Vandaag stel ik me opnieuw aan je voor!
Next Lunchen in stijl met de Foodbag

2 thoughts on “Bikinibody vanaf de bank? Kijk deze 8 Netflix-docu’s

Laat hier je reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close
Close