Een beetje gek blog misschien. Want het gaat over Social Media. En dit blog staat op een website en is dus automatisch onderdeel van Social Media.

Toen ik nog in good old Amsterdam woonde had ik een eigen bedrijfje in communicatie maar vooral in Social Media.Eenmaal in Zuid Frankrijk wonende was social media met name Facebook mijn lifeline. Toen ik Sarah kreeg hadden wij hier nog amper vrienden wonen en via facebook onderhield ik het contact met de buitenwereld. Toen vooral met de vrienden uit Nederland.

Ook werd het de manier om Domaine Malpas kenbaar te maken aan de wereld. We adverteren op een aantal sites. Hebben een facebookaccount, Instagram de hele rambam. En social media gebruiken is daarvoor super handig. We kunnen goed duidelijk maken welke sfeer er bij ons is. Hoe wij onze gasten benaderen.

Als de virtuele wereld je echte leven gaat overnemen

Toen ik zwanger werd van Samuel kwam ik in een net opgerichte groep terecht voor Nederlandse moeders in het buitenland. Dat was toen echt fantastisch: daardoor schrijf ik hier dit blog want ook Marlieke heb ik zo ontmoet. Er was zoveel herkenning, we konden van alles uitwisselen wat je niet zo snel doet met nieuwe Franse vrienden. Er werd van alles georganiseerd als sinterklaascadeautjes voor elkaar. Kerstcadeautje etc voor de moeders die er zelf geen geld voor hadden. Afijn een super sociaal gebeuren. Al gauw was ik admin daar: samen met een aantal andere moeders. En ik heb dat met onwijs veel plezier gedaan. Tot het moment dat de groep mijn echte leven ging overnemen. Ik was veel te veel met de virtuele wereld bezig, want net zoals in het echte leven ontstonden er ruzies onderling en werd er geroddeld etc. Ik ben toen gestopt als admin en uiteindelijk de groep uitgegaan. Ben de groep nog steeds ontzettend dankbaar voor mij uit een eenzame periode halen. Voor de vriendschappen met een aantal moeders die echt zijn gebleken. Maar ik ben ook heel opgelucht dat ik gestopt ben.

Wat mij tot het volgende brengt. Wij zijn nu de website domainemalpaskookt begonnen. Koken vind ik echt super leuk, het is ook deels mijn werk wanneer wij gasten hebben, 2 keer in de week kook ik gemiddeld voor 16 volwassen en 18 kids. Er was zoveel vraag naar onze recepten dat we de website zijn gestart. Het is voor ons ook een manier om ons niet alleen te profileren als kindvriendelijk maar ook als culinair, waarvan wij hopen dat wij buiten het hoogseizoen ook aantrekkelijk zijn voor een groep vrienden of een stel zonder kinderen. En nu bevind ik mij in de wereld van de foodbloggers en op instagram. Daar begint een beetje de schoen te wringen.

Want ik merk dat álles wat ik kook, wil ik fotograferen, want wie weet is het wel een blogpost of instagram foto waard. Dat ik wanneer ik een post heb gepost op instagram, ik kijk hoeveel likes er binnen komen. Of dat ik misschien een hashtag moet aanpassen. En heel eerlijk; ik keek bij het online gaan van de eerdere blogs voor lovethat hoeveel likes er binnen kwamen en of comments op Facebook.

Dan ga ik mijzelf afvragen: waarom Boor? Ben ik nou zo onzeker, dat als er weinig likes zijn ik denk dat ik het niet goed doe? Wil ik op instagram een hele grote worden, bekend? Of gaat het om gasten voor Domaine Malpas. Waar zit daarin het evenwicht? Ik ben er nog niet uit. En accepteer maar even van mijzelf de komende maand dat ik als een soort idioot kijk na elke post. Na deze maand ga ik evalueren: helpt instagram ons? Vind ik het een leuke hobby, is het werk? En kan ik mij erbij neerleggen als er weinig likes komen of comments op Domainemalpaskookt?

Show Full Content

About Author View Posts

Boor Siegel

Boor Siegel woont in Frankrijk waar zij met ziel en zaligheid vakantieverblijven (gîtes & lodgetenten) verhuurt, fantastisch kookt Domainemalpaskookt, haar kinderen tussen twee culturen opvoed en waar zij Boor is.

Previous Laat ze ruzies zelf oplossen!
Next ‘Bad Mom’ in Zwitserland

1 thought on “Boor | Over Social media

Laat hier je reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close
Close
%d bloggers liken dit: