Toen ik afgelopen maandag om 20:30 uur een whatsappje kreeg met wie er van de loopgroep mee wilde naar de top van berg om de zonsopkomst te zien op dinsdag, twijfelde ik geen moment. Dit was mijn kans! Floris heeft vakantie en we zijn gezegend met lief bezoek dat graag op de kinderen let, niks belette me dan ook om zo snel mogelijk volmondig met ‘ja!’ te reageren. Vertrek: 4 uur ‘s ochtends – zonsopkomst: 5:45. Het lopen van het restaurant richting de top van Fänerenspitz zou ongeveer een uur in beslag nemen.

Appenzellerland: Fänerenspitz

Uitrusting: zaklamp (in mijn geval twee fietslampjes van de Action), wandelschoenen, walking stokken, eten en drinken en natuurlijk mijn fototoestel.

Natuurlijk sliep ik belabberd. Ik droomde dat ik van alles vergat en daarna dat ik me versliep. Liza kroop nog tussen ons in. Dus het was pittig te noemen, al had ik daar om half 4 ‘s ochtends weinig moeite mee. Rond half vijf waren we dan bij het restaurant waar we dan richting ‘het kruis’ moesten lopen. Dat kruis was echt ver weg en de weg ging pittig omhoog. Maar het uitzicht was fantastisch, steeds een beetje meer licht terwijl de volle maan helder aan de hemel scheen.

Het was wel echt pittig. Ik kreeg op een gegeven moment de ene been niet meer voor de andere en liep met kramp in mijn kuiten. Buiten adem tot en met en ook nog eens pijn in mijn kop. Gelukkig kwamen we na zo’n drie kwartier bij dat Kruis aan. Het had niet veel langer moeten duren! Na even acclimatiseren stond daar een Kafi Lutz voor ons klaar (koffie met schnaps). Lekker hoor!
Hierna volgde een uur lang foto’s maken, ontbijten, nog meer foto’s maken en genieten van het uitzicht.

Het was pitig, het was zwaar, maar het was een ervaring om nooit meer te vergeten!

Fänerenspitz

De maan scheen fel aan de hemel
De maan scheen fel aan de hemel
Fänerenspitz
langzaam werd het steeds lichter
Fänerenspitz
De top bereikt!
Fänerenspitz
Hoeveel foto’s kan je van dat kruis maken ? Heel veel kan ik je zeggen
Fänerenspitz
Zo mooi! Mijn silhouet was overigens niet zo charmant 🙂
Genieten deed ik!!!
Genieten deed ik!!!
Fänerenspitz
Wij allemaal wel
Fänerenspitz
Aan de andere kant
Fänerenspitz
Langzaam komt de zon op!

FänerenspitzFänerenspitzIMG_0605

Fänerenspitz
De zonsopkomst duurde een kwartier

Fänerenspitz

Fänerenspitz
We bleven maar foto’s maken!

FänerenspitzFänerenspitz

Fänerenspitz
Zooo mooi!
En aan de andere kant een fantastisch uitzicht!
En aan de andere kant een fantastisch uitzicht!
Fänerenspitz
Hier zie je de rijn en de Bodensee
Fänerenspitz
Nice
Fänerenspitz
De laatste dan!

Terug liepen we via de andere kant van de berg naar beneden. In plaats van door weilanden ploegen en koeien ontwijken, was dat door het bos crossen. Heel tof! Natuurlijk eindigden we weer met het uitzicht op het mooie Appenzellerland

img_5499

Show Full Content
Previous Op het lijstje voor Sinterklaas
Next 8 recepten die je deze zomer eenvoudig zelf op tafel zet!

3 thoughts on “Fänerenspitz | De morgenstond heeft goud in de mond

Laat hier je reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close
Close