Ben je op zoek naar goede verlichting voor in de tuin? Als je het goed aan wil pakken, kun je het beste voor LED verlichting gaan. Dit is namelijk de meest zuinige soort verlichting die er momenteel te krijgen is. Daarnaast heeft LED verlichting voor in de tuin nog een aantal voordelen ten opzichte van andere soorten verlichting. In dit artikel zetten we de voordelen van LED tuinverlichting voor je op een rij!

Een lagere energierekening

Het grootste voordeel van LED tuinverlichting is natuurlijk het feit dat deze soort verlichting erg zuinig is. Dit is de voornaamste reden dat veel mensen overstappen op LED lampen. Vooral met de hoge energieprijzen is verlichting met een laag verbruik ideaal. Het is een goede manier om je energierekening laag te houden en toch te kunnen genieten van een mooi verlichte tuin in het voorjaar en de zomer. Een LED lamp is doorgaans tien keer zuiniger dan een traditionele halogeenlamp. Dit kan je per lamp al een paar tientjes per jaar schelen. De lampen verdienen zichzelf dus snel genoeg terug. Koop ze wel bij een gespecialiseerde winkel, zoals Ledlampshopxl.

Minder warmte, minder gevaar

LED lampen geven minder warmte af dan andere soort lampen, met name ten opzichte van halogeenlampen. Dit zorgt ervoor dat het risico op brand vele malen kleiner is als je gebruik maakt van LED verlichting in je huis en tuin. Je kunt LED lampen dus veel dichter bij het plafond plaatsen zonder dat je bang hoeft te zijn voor brand, in tegenstelling tot traditionele vormen van verlichting. Ook maakt dit het vervangen van de lampen prettiger, aangezien jij je vingers niet kunt verbranden!

Langer plezier van je lampen

LED lampen gaan een stuk langer mee dan andere vormen van verlichting. Een LED lamp gaat gemiddeld 30.000 branduren mee, wat over het algemeen neerkomt op een levensduur van 5 tot 10 jaar. Dat is ongeveer tien keer zo lang als de traditionele halogeenlampen meegaan. Spaarlampen gaan wat langer mee dan halogeenlampen, maar een LED lamp gaat alsnog vijf keer zo lang mee als een spaarlamp. Als je de LED lamp vergelijkt met een gloeilamp, gaat deze zelfs 30 tot 50 keer zo lang mee. Je hoeft LED verlichting dus veel minder vaak te vervangen dan andere soorten lampen. Dat scheelt je een hoop geld. 

Andere voordelen van LED verlichting 

Naast de voordelen die we al genoemd hebben, zijn er nog een hoop meer. Zo kun je LED verlichting in een hoop verschillende kleuren laten branden, onder andere dankzij RGB technologie. Met rood, blauw en geel licht kunnen alle mogelijke kleuren worden gemaakt. Die kleuren kun je dus allemaal gebruiken voor je lampen. Hiermee kun je iedere sfeer creëren die je maar wil.

Show Full Content
Previous Wat is een chocolade hart?
Next Wat is ambulante begeleiding en hoe gaat het in zijn werk?

Comments

Laat hier je reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close
Close