Ben je op zoek naar een geschikte interieurvormgever voor jouw project? Of het nu is voor je nieuwe huis of voor jouw kantoor, je wil natuurlijk wel een professional inhuren die je goed kan helpen met de stijl die jij zoekt. Het herinrichten van een huis of kantoor kan enorm veel tijd in beslag nemen en veel geld kosten, laat staan het proces dat je doorloopt met een interieurvormgever. Je wil dan dus wel dat je ook de juiste keuze maakt, zodat je uiteindelijk tevreden bent met het resultaat. In dit artikel geven we je 3 tips om een geschikte interieurvormgever te vinden!

1. De kennismaking is erg belangrijk

Plan een kennismaking in met verschillende vormgevers bij jou in de buurt waarvan je denkt dat ze geschikt zouden kunnen zijn. Het is namelijk lastig in te schatten of iemand echt geschikt is als je deze persoon nog niet hebt ontmoet. Ga je een interieurvormgever zoeken voor een groot project, dan is het heel normaal dat je meerdere kennismakingen inplant. Ga als voorbereiding op de kennismakingen op zoek naar sfeerbeelden die jouw wensen goed weergeven, bijvoorbeeld uit woonmagazines of van internet. Laat al die foto’s zien tijdens de kennismaking en leg bijvoorbeeld ook stoffen, kleuren, meubels of stijlen voor die jou aanspreken. Zo kan de vormgever meteen een goed beeld schetsen van wat jij wil en merk jij in hoeverre de vormgever jouw wensen aanvoelt en begrijpt. Vooral dat aanvoelen is erg belangrijk, aangezien het toch om een creatief concept gaat. 

2. Wat is je budget?

Voordat je besluit met wie je in zee wil gaan, is het natuurlijk belangrijk om voor jezelf een budget te stellen dat je uit wil geven aan de interieurvormgever. Iedere vormgever heeft een eigen prijs, gebaseerd op hun ervaring, eventuele opleidingen en cursussen en hun portfolio. Werk je liever met een ZZP’er of echt met een interieurbureau, zoals Paula Goulmy? Je kunt je vast wel voorstellen dat dit nogal kan schelen in het kostenplaatje. Maak ook meteen duidelijk aan de vormgever wat jouw budget is en dat je dit absoluut niet wilt overschrijden. Je wil hier immers geen misverstanden over krijgen!

3. Ligt je communicatie op een lijn?

Als het zover is om te gaan kiezen met welke interieurvormgever je in zee gaat, is het vooral goed om te bedenken met wie je het meest het gevoel hebt dat jullie communicatie op 1 lijn ligt. Dit is enorm belangrijk, aangezien je wel wil dat jouw wensen en ideeën goed over worden gebracht in het ontwerp. Een overeenkomende manier van communicatie laat minder ruimte over voor misverstanden en zorgt dat het proces sneller en soepeler verloopt.

Show Full Content
Previous Zo maak je makkelijk de voegen van je badkamer schoon
Next Kies je voor een Hongaarse punt of visgraat vloer?

Comments

Laat hier je reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close
Close
%d bloggers liken dit: