Ben je op zoek naar een nieuwe vloer, bijvoorbeeld voor je nieuwbouwhuis of voor je bestaande huis dat wel een nieuwe vloer kan gebruiken? Dat kan een lastige opgave zijn, aangezien er vandaag de dag zoveel soorten vloeren zijn waar je uit kunt kiezen. Twee vloeren die momenteel erg populair zijn, zijn de visgraatvloer en de Hongaarse punt vloer. In dit artikel vertellen we je meer over deze soorten vloeren!

De Hongaarse punt vloer

De Hongaarse punt vloeren lijken nogal op visgraat vloeren in een hoop opzichten. De vloer is in een bijzonder patroon gelegd, valt lekker op en geeft een woning een luxe uitstraling. Toch hebben beide vloeren een andere stijl, zoals je zult zien als je goed kijkt. Bij een Hongaarse punt vloer lopen de planken in punten van 45 of 60 graden. Men snijd de uiteinden van de planken schuin af, waardoor er een zigzag effect ontstaat dat uitloopt in een scherpe punt. Het ziet eruit alsof de letter ‘V’ constant wordt herhaald. Doordat de vloer een scherpe, afgesneden hoek bevat, is er meer hout voor nodig bij het produceren dan bij een visgraat vloer. Dat betekent ook dat de gemiddelde prijs van de Hongaarse punt vloer hoger ligt. 

De visgraat vloer

Een visgraat vloer is ook een enorm chique vloer, die je regelmatig terug zult vinden in hotels en mooie landhuizen. Vooral omdat de vloer ook te krijgen is in planken van een groter formaat die perfect in grote huizen passen. Bij een visgraat vloer worden de planken in een hoek van 90 graden geplaatst. Visgraat vloeren hebben een klassieke uitstraling zonder dat ze ooit oubollig zullen worden. Ze werden immers vroeger al in kastelen en paleizen gelegd en toch zijn ze vandaag de dag nog razend populair. Het visgraat patroon werd ook door de Romeinen veel gebruikt, maar dan niet voor vloeren. Zij gebruikten het zigzagpatroon voor het aanleggen van wegen die daardoor stabieler werden. In de Middeleeuwen kwam dit patroon pas in het interieur terecht. 

Een Hongaarse punt vloer of een visgraat vloer?

Een Hongaarse punt vloer oogt over het algemeen iets rustiger dan een visgraat vloer. De prijsverschillen tussen beide patronen zijn minimaal, maar een Hongaarse punt vloer is net iets kostbaarder dan een visgraat vloer. Een Hongaarse punt vloer is wel unieker dan een visgraat vloer. Dit komt omdat gewoonweg zoveel mensen voor een visgraat vloer kiezen. De Hongaarse punt vloer kennen mensen nog iets minder goed. Zowel visgraat vloeren als Hongaarse punt vloeren zijn verkrijgbare in vele afmetingen, van klein tot groot. 

Wil je een ruimte groter laten lijken, dan is een visgraat vloer de betere optie. Door het drukke effect van het patroon lijkt een ruimte automatisch groter. Ten slotte is een visgraat vloer echt tijdloos en zul je er nooit bang voor hoeven te zijn dat deze uit de mode raakt. Uiteindelijk is de beste optie afhankelijk van jouw persoonlijke smaak, van de inrichting van je woning en van je budget. 

Show Full Content
Previous Een goede interieurvormgever vinden: 3 tips
Next Moeite met je ramen schoonmaken: zo pak je dat het beste aan!

Comments

Laat hier je reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close
Close
%d bloggers liken dit: