Al eerder schreef ik over hoe mijn burn-out mijn leven veranderde, want hierdoor weet ik wanneer ik te ver ga. Wanneer mijn lijf en leven overuren draait en ik niet meer tot rust kom, zelfs niet in bed, dan moet ik aan de bel trekken! Maar stress en drukte zijn twee verschillende dingen, die uiteraard met elkaar gepaard kunnen gaan. 

Rush of Life

Als moeder ben je vaak druk met van alles en soms met helemaal niets. De kinderen moeten eten, en het liefste gezond. Jij moet eten en het liefste snel, want er is nog genoeg te doen. Het huis moet schoon en ook wat vaker dan 1 keer in de week. Dat je kinderen je de hele dag opeisen daar ga je fijn in mee, want er is niks leukers dan achter een step aan te rennen. Daarbij moet er ook gewerkt worden en zo nauwkeurig en goed mogelijk, je wordt er tenslotte voor betaald. Je moet op zaterdagavond niet saai op de bank zitten, maar eigenlijk even uiteten of de kroeg in. Socializen met vrienden. Etentjes hier en bezoekjes aan familie daar. Heb je eindelijk weekend, dan zijn er boodschappen die gehaald moeten worden en zelfs een bezoekje aan Albert.nl kost je een uur die je vast beter had kunnen besteden. Lekker languit televisie kijken, dat heb je al een tijd niet gedaan. ‘s Avonds gaat de laptop aan met Uitzending Gemist naast je op de tablet. Aan de andere kant ligt die lekkere reep chocolade, waardoor je je realiseert dat je ook hoognodig moet sporten. Dat sporten dat red je natuurlijk niet, want je moet nog even langs de bloemist voor de verjaardag van weet ik veel wie. Gelukkig kon je die andere verjaardag nog afzeggen zodat je een keer op tijd op bed kĆ”n liggen. Wat uiteindelijk niet gebeurd omdat je het veel te gezellig vindt.

Is de drukte zo erg?

Nee! Natuurlijk niet. Zolang je niet gek wordt en er geen stress van hebt, dan is er dus helemaal niks aan de hand. Zolang je van de grote en kleine dingen kunt genieten en niet bijvoobeeld middenin de nacht wakker wordt omdat je bent vergeten vlees uit vriezer te halen. Dan zou ik zeggen; ga lekker door. Want druk zijn hoort er nou eenmaal bij. 

Heb je last wel van de drukte?

Zie je op tegen een nieuwe dag. Denk je steeds maar weer ‘oh dat moet ook nog’. Ben je down of juist helemaal hyper (op de verkeerde manier)? Dan moet je wat loslaten of iets toevoegen. Kom je niet aan het wassen toe? Kijk of iemand voor jou de was kan doen, al dan niet tegen betaling. Is het huishouden teveel? Wellicht is er ruimte voor een werkster? Of misschien kunnen jullie als gezin plannen maken om het te verlichten. Wat ook kan helpen is de verjaardagen of andere verplichtingen even af te zeggen. Afzeggen totdat je er weer zin in hebt! Als je iets (tijdelijk) afstoot, krijg je extra tijd om de aandacht ergens anders op te vestigen. Zo verminder je stress. 

Of je leeft volgens mijn principe…

Niet perfect is ook goed

IMG_4606

Show Full Content
Previous Shops with Love
Next Dit leerde 8 weken Zwitserse kleuterschool mij

4 thoughts on “Geen tijd voor stress!

  1. Dit is een strijd die ik en meerdere moeders dagelijks voeren. Inderdaad, maak je leven zelf simpeler of besteedt dingen uit, een betere oplossing is er niet. Of negeer de to do list, dat helpt mij ook. šŸ˜‰

  2. In een woord: herkenbaar! Mij helpt het door toch zoveel mogelijk in een vast ritme te doen. Dus elke ochtend/avond was erin, strijkwerk en schoonmaak besteed ik uit, etc.

Laat hier je reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close
Close