Ramen zijn een belangrijk onderdeel van elk huis. Ze bieden niet alleen uitzicht op de buitenwereld, maar laten ook licht binnen en zorgen voor ventilatie. Maar als het gaat om het kiezen van het juiste glas voor je ramen, kan het overweldigend zijn. Er zijn zoveel verschillende soorten glas beschikbaar, elk met hun eigen unieke kenmerken en voordelen. 

Dubbelglas

Als je op zoek bent naar het juiste glas voor je ramen, is dubbelglas misschien wel de beste optie. Dubbelglas bestaat uit twee glasplaten met daartussen een laag stilstaande lucht of gas. Dit zorgt voor betere isolatie en vermindert het warmteverlies van je huis. Dubbelglas is niet alleen energie-effici├źnter dan enkelglas, maar het kan ook helpen om geluidsoverlast te verminderen en condensatie op je ramen te voorkomen.

Veiligheidsglas

Veiligheidsglas is een soort glas dat speciaal is ontworpen om letsel te voorkomen als het breekt. Het wordt meestal gebruikt in situaties waarin glasbreuk waarschijnlijk is, zoals in deuren, ramen en douchewanden. Veiligheidsglas kan op twee manieren worden gemaakt: gehard glas en gelaagd glas. Gehard glas is tot vijf keer sterker dan gewoon glas en zal bij breuk in kleine stukjes uiteenvallen. Gelaagd glas bestaat uit twee of meer lagen glas met daartussen een laag van transparant materiaal zoals kunststof. Bij breuk blijft het glas aan deze tussenlaag plakken, waardoor letsel wordt voorkomen. Veiligheidsglas kan een goede keuze zijn voor je huis als je je zorgen maakt over inbraak of ongelukken met glas.

Welk glas moet je kiezen voor een betere isolatie?

Als je op zoek bent naar betere isolatie voor je ramen, zijn er verschillende soorten glas die je kunt overwegen. Naast dubbelglas kun je ook isolatieglas, driedubbelglas en HR++ glas overwegen. Isolatieglas is vergelijkbaar met dubbelglas, maar heeft een iets grotere afstand tussen de glasplaten. Driedubbelglas is vergelijkbaar met dubbelglas, maar heeft een extra glasplaat en isolatielaag. HR++ glas isoleert nog beter dan gewoon dubbelglas en heeft een speciale coating die warmte terugkaatst in de kamer. Kies het glastype dat het beste past bij jouw budget en wensen.

Welk glas moet je kiezen voor meer veiligheid?

Als veiligheid een belangrijke overweging is voor jouw ramen, dan kun je naast veiligheidsglas ook kiezen voor extra veiligheidsvoorzieningen zoals sloten en raambeveiliging. Er zijn verschillende soorten raambeveiliging beschikbaar, waaronder raamsloten, raamuitzetters en veiligheidsfolie. Raamsloten voorkomen dat het raam van buitenaf geopend kan worden, terwijl raamuitzetters het raam in een bepaalde stand openhouden om ventilatie mogelijk te maken terwijl inbrekers niet binnen kunnen komen. Veiligheidsfolie is een transparante folie die op het glas wordt aangebracht om te voorkomen dat het glas uiteenvalt bij breuk.

Show Full Content
Previous Laat je relatiegeschenken aanslaan bij de ontvangers
Next Tips voor het leggen van gras in de tuin

Comments

Laat hier je reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close
Close
%d bloggers liken dit: