Na de vakantie heb ik het sporten weer helemaal opgepakt. Voor de vakantie was ik al lekker bezig, maar in de vakantie heb ik amper iets gedaan. Dit is nu voorbij en ik ben alweer 2,5 week goed aan de gang. Afgelopen week ben ik afgestapt van de MP3’s van Start 2 Run en begonnen met de app van Evy.

Het verschil tussen de app en de MP3’s van Start 2 Run | Evy

Qua training kan ik zeggen dat er amper verschil in zit. De loop- en wandelminuten zijn nagenoeg gelijk!

  • Bij de app zorg je voor je eigen muziek door middel van Spotify of je muziek op de telefoon
  • Helaas kletst Evy er niet tussendoor in de app, je krijgt hierdoor een stuk minder tips over het hardlopen in het algemeen. Voor de één een zegen, voor de ander een saaie bedoening.
  • De app houdt je voortgang bij, als je traint met de MP3’s dan moet je dat nog met een andere app bijhouden
  • De MP3’s zijn gratis te downloaden op de Start to run website. Voor de app moet je betalen met punten. De volledige 0 tot 5 kilometer training kost ongeveer 4 euro.

Nadelen van de app tov de MP3’s?

Wat ik vooral bij de mp3’s van Start 2 Run fijn vind is dat de wandelminuten en loopminuten de juiste muziek eronder hebben. De muziek heeft mij altijd een fijn ritme gegeven om op te lopen. Bij de app ben je afhankelijk van een playlist die je of zelf hebt gemaakt of die je via spotify luistert.

Maar wat als je Spotify het dan niet doet?

Dat was dus mijn probleem. Ik kan in Zwitserland geen spotify luisteren en ben dan afhankelijk van mijn eigen playlist. Ik kan je zeggen, die top 40 liedjes zijn geen ideale hardloopliedjes. Wat een ellende. Inmiddels heb ik wel de oplossing gevonden. Je kunt natuurlijk speciale ‘running music’ downloaden, maar ik heb de app Deezer geïnstalleerd. Deezer werkt hetzelfde als Spotify en werkt dus ook met afspeellijsten. Ik zocht op Running Music en kreeg goede relaxte renmuziek. Rennen werd daardoor weer leuk. Je kunt deze app alleen niet koppelen met de Start 2 Run app, gelukkig werken ze prima naast elkaar bij mij.

En nu volhouden!

Inmiddels ben ik bij week 6 beland en gaat het lopen me best goed af moet ik zeggen. Ik kijk er naar uit om verder te lopen en langer hard te lopen, maar mijn reguliere sportuurtjes zijn langzaam ook weer begonnen. Vanaf maandag ga ik 3 keer in de week ook andere sporten doen, hopelijk lukt het me dan om minimaal 1 keer in de week nog hard te lopen met Evy. Ik denk eigenlijk wel dat dat gaat lukken, ik heb namelijk een supergezellige stok achter de deur! Daar vertel ik later over!

Gebruik jij een app voor het hardlopen?

Coverbeeld: hardlopen via shutterstock

 

Show Full Content
Previous Zo warm wordt het in je auto!
Next Verhuizen naar het buitenland? Onthoud deze 4 tips!

Comments

Laat hier je reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close
Close