Zondag vertelde ik al dat ik qua tv-programma’s niet veel mis, maar toch genoeg om niet met jullie mee te kunnen praten. Ik vertelde ook dat ik veel mis uit Nederland. Vandaag maar even een opsomming. Want emigreren is leuk en we hebben het enorm getroffen, maar het feit blijft dat:

 • ik niet even zomaar de auto pak en naar mijn ouders toe kan rijden
 • of naar mijn zussen die me soms ook nodig hebben (en ik hen)
 • ik rij ook niet even zo naar mijn vriendinnen
 • en naar de binnenspeeltuin of buitenspeeltuin is ook verleden tijd (in ieder geval, daar waar ik met jou kan afspreken)
 • een kop koffie om de hoek
 • of een kop thee na het fietsen zit er ook niet in
 • ik ben ook niet zomaar bij een begrafenis aanwezig, dat wordt deze dagen akelig en me veel te snel duidelijk
 • ik mis veel van het gewone leven in Nederland, joehoe wat doe jij?
 • whatsapp en FaceTime zijn wel dichtbij, maar tijd blijft een dingetje…

Tot zover de emotionele dingen. Zie je, ik kan wel een beetje sentimenteel doen. Ik doe het alleen niet vaak. Maar we hebben ook nog de praktische zaken. Sommige dingen zijn in eerste instantie veel beter in Nederland hoor! Want wist je dat:

 • we voor Boerenkool helemaal naar Duitsland moeten rijden? Hoe irritant!
 • je hier geen UNOX rookworst hebt (en wat is Eva’s lievelingseten?)
 • ze van hagelslag ook nog nooit gehoord hebben (bijna op!!)
 • en mijn minty marroco – thee van Pickwick – heeft hier de schappen nog niet gehaald
 • evenals (daar zijn ze weer) de chocoladeletters, pepernoten en taaitaai-poppen
 • ik een moord doe voor een pak stroopwafels
 • en mijn darmen doen een moord voor gewoon bruin of volkoren brood…Of is dat TMI?
 • krentenbollen, ontbijtkoek, kroketten of frikandellen hebben ze hier ook al niet
 • ze hier geen geschilde aardappels hebben en ik dus na 10 jaar zelf moet gaan schillen (hoezo verwend)
 • je hier 2000 tv-zenders hebt, waardoor ik niet meer kan kiezen (als ik het al kan verstaan)
 • alle deuren hier naar binnen open gaan en dat dus heel onhandig is bij onze wc

Dus wie zich geroepen voelt om een pakketje te sturen, je weet nu waar we hier dringend behoefte aan hebben! En voor m’n familie en vriend(inn)en, bij deze een dikke knuffel van mij!

Fijne dag vandaag!!!

Show Full Content
Previous Een nieuwe huisgenoot en dat is onze fout!
Next Halloweenknutsels voor makkelijke moeders

26 thoughts on “Ik mis, ik mis… jou?

 1. Hoi Marlieke, terwijl ik dit lees zit ik heerlijk een volkomen boterham met hagelslag te eten. Het plakje ontbijtkoek ligt al op me te wachten. De MM thee is nog een beetje te heet, maar ruikt heerlijk! Gisteren heb ik boodschappen gehaald voor het avondeten. En oh wat zal die stamppot boerenkool met worst heerlijk smaken op deze koude regenachtige dag. Vanmiddag sluit ik me dan ook heerlijk op met een goed boek, thee en een stroopwafel. Gut en wist je dat de chocoletters id aanbieding zijn? 2 voor de prijs van 1!! Maar goed, de thee is nu drinkbaar, ik wilde eigenlijk alleen even zeggen dat ik je zooo mis.

 2. Hoi Marlieke, terwijl ik dit lees zit ik heerlijk een volkomen boterham met hagelslag te eten. Het plakje ontbijtkoek ligt al op me te wachten. De MM thee is nog een beetje te heet, maar ruikt heerlijk! Gisteren heb ik boodschappen gehaald voor het avondeten. En oh wat zal die stamppot boerenkool met worst heerlijk smaken op deze koude regenachtige dag. Vanmiddag sluit ik me dan ook heerlijk op met een goed boek, thee en een stroopwafel. Gut en wist je dat de chocoletters id aanbieding zijn? 2 voor de prijs van 1!! Maar goed, de thee is nu drinkbaar, ik wilde eigenlijk alleen even zeggen dat ik je zooo mis.

  1. Het is fantastisch hier! Maar om nou alleen maar joepie-de-poepieverhalen te schrijven. Er zijn gewoon dingen die je mist uit je ‘oude’ leven en die mogen ook best benoemd worden!

 3. Ik kan me dat heel goed voorstellen. Hoe fijn je nieuwe plekje misschien ook is, afscheid nemen van het oude is niet zo gedaan. Missen is iets heel menselijk. Ergg knap dat jullie deze stap hebben gezet.

 4. Heel erg herkenbaar. Wij hebben in Spanje gewoond, erg leuk maar geef mij maar Nederland! Daarbij kwam dat ik ongeveer 2x per 2 weken op t vliegveld stond om m’n man op te halen/weg te brengen voor het werk. We hebben het 8 maanden vol gehouden. Als je wat nodig hebt, geef een gil. Ik weet hoe frustrerend het kan zijn!

  1. Ik hoop het toch wel wat langer vol te houden, maar naast hosanna ‘het is hier geweldig’ is het ook geen Nederland met alle bekende gemakken 🙂 Thanks!!!!

 5. Ik heb niet eens je hele berichtje uitgelezen en ben naar zolder gerend om een verhuisdoos te halen. Vervolgens door de stromende regen (er geldt code geel vandaag hier in NL) naar de Appie gefietst en daar al het lekkers gekocht van je lijstje, waaronder die heerlijke Unox worsten in XXL formaat en als extra een paar pakken drop die je zelf vergeten was op je lijstje te zetten. Eenmaal thuis gekomen alles in de doos gedaan, de DHL gebeld en nog even je berichtje gechecked om te zien of ik niks vergeten was om tot de ontdekking te komen dat ik niet eens een knuffel van je kreeg

Laat hier je reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close
Close