Als ik een kookcreatie op instagram gooi, vragen mensen wat altijd wat erin zit. Bij deze foto net zo! Deze quiche was een hit bij ons thuis en dat terwijl Eva al vooraf knorde dat ze ‘echt geen hartige taart’ ging eten. ‘Echt niet‘ Het voordeel van dit recept is het dat het supermakkelijk is om te maken. Echt heel gemakkelijk. Daarom vandaag:
Quiche met kip, avocado en brie
Benodigdheden:
- Een grote lap kant-en-klare bladerdeeg of gewone bladerdeeg plakjes
- 500 gram kip
- 2 rijpe avocado’s
- uitje
- brie
- 4 eieren
- room/melk
Zet de oven alvast aan op 200 graden. Snijd de kip in stukjes en bak het gaar. Kruid de kip naar gelang je het lekker vindt. Ik had hem niet gekruid en miste dat wel. Doe de bladerdeeg in een taartvorm die je hebt ingesmeerd met boter. Snijd aan de bovenkant de bladerdeeg die je overhebt af (houd ongeveer 1 cm aan de bovenkant over) .
Vul de vorm allereerst met een gesnipperd (niet gebakken) uitje, doe daarna de gebakken kip erin. Snijd de avocado in stukjes en leg ze over de kip. Sprenkel er citroensap over. Meng de eieren met de room en giet dit mengsel over de kip en avocado. Als laatste snijd je de brie in plakjes en die leg je er overheen. Beetje tijm om het af te maken.
[ezcol_1half][/ezcol_1half] [ezcol_1half_end]
[/ezcol_1half_end]
Zet je quiche 25 minuten in de oven en klaar.
Easy peasy? Jup!
Lekker? Jup!
Voor herhaling vatbaar? Zeker weten!
Ik heb nog nooit iets met avocado’s gemaakt moet ik bekennen. Dit recept is misschien de reden om er mee te beginnen!
Wat grappig! Ik kom hier toevallig. Heb ook 2 dochters, Eva en Lise. En je recept ga ik een keer proberen. Thanks!
Hoi! Ik wil deze vanavond maken, maar hoeveel room/melk doe je erin?
Een scheutje… Heb je daar wat aan?
En eet smakelijk natuurlijk!!!