Het creëren van sfeer in huis zorgt er voor dat jij je en jouw gasten zich fijner voelen. Een huiselijke sfeer zorgt voor een prettige beleving en kan ervoor zorgen dat anderen zich meer op hun gemak voelen. Maar hoe zorg je nou voor een sfeervolle omgeving? Wat kun je inzetten om dit te realiseren?

Kies voor warme kleuren

Kleuren doen veel met sfeer. Waar sommige kleuren voor een warm gevoel zorgen, kunnen andere kleuren zorgen voor een steriel, zakelijk of medische indruk. Voor een huiselijke sfeer zijn over het algemeen de warme kleuren het meest geschikt. Voorbeelden van warme kleuren zijn bijvoorbeeld terracotta, bruin tinten, oker geel of warme groentinten. Daarnaast dragen gouden accenten ook bij aan een warme uitstraling. Kleuren die je moet vermijden zijn spierwit, koele tinten in blauw en groen en felle koele kleuren zoals flets (neon) groen. Deze kleuren creëren namelijk een totaal ander gevoel.

Huiselijke accenten

Door persoonlijke elementen toe te voegen aan jouw interieur zorg je voor een huiselijke sfeer aan huis. Dit kunnen foto’s zijn maar ook bijvoorbeeld souvenirs van jouw reizen, erfstukken of spullen met een bijzonder verhaal. Misschien kun jij jouw vondst van een kringloopwinkel of vlooienmarkt wel ten toon stellen! Deze spullen zijn vaak heel uniek en hebben al een ‘leven’ er op zitten. Daardoor creëer je extra authenticiteit in huis.

Omarm hout

Hout is een warm materiaal wat vaak wordt geassocieerd met behaaglijk, huiselijk en sfeervol. Hout kan op veel manieren worden ingezet. Denk bijvoorbeeld aan houten kasten, houten panelen, beelden, vloeren en aan planken aan de muur. Juist door deze toevoegingen voeg je extra warmte en textuur toe.

Sfeervolle verlichting

Naast hout, warme kleuren en huiselijke accenten doet verlichting ook veel met een ruimte. Wit, fel licht wordt snel geassocieerd met medische doeleinden terwijl warm licht vaak gelijk staat aan sfeervol, gezellig en knus. Kies daarom ook voor sfeervolle verlichting. Er zijn verschillende mogelijkheden om jouw verlichting aan te passen aan de setting. Zo zijn led dimmers ideaal in te zetten als het gaat om het feller of juist warmer instellen van het licht. Bij ledlichtstunter is het aanbod aan dimmers groot waardoor jij gegarandeerd een geschikt product kan vinden. Daarnaast zijn er ook veel soorten lampen, led strips en spots verkrijgbaar. Ontdek wat past in jouw interieur!

 

Tot slot: wees uniek! Juist door te kiezen voor wat jij zelf echt mooi vindt in plaats van de laatste trends zorg je voor een authentiek interieur. Hoewel interieurmagazines voor veel inspiratie kunnen zorgen, hoeft dit niet de norm te zijn. Ontdek wat jouw ideaalplaatje is door een moodboard te maken. Hierbij is het belangrijk dat je niet alleen maar foto’s van interieurs toevoegt maar ook andere objecten, omgevingen en kleurenpaletten. Zo laat je je breed inspireren.

Show Full Content
Previous De ultieme gids voor enkellaarsjes
Next Moeite met een vakantie plannen? Met deze 3 vragen boek je een reis in een handomdraai

Comments

Laat hier je reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close
Close