Er zijn veel manieren om je huis slim te maken. Dat het mogelijk is betekent nog niet direct dat het een meerwaarde biedt. Bij slimme raamdecoratie stel je misschien de vraag waarom het nodig is. Een gordijn openen of sluiten is niet echt ingewikkeld. Op deze pagina vind je 4 overtuigende redenen om voor slimme raamdecoratie te kiezen en een korte uitleg over alle mogelijkheden in een smart home.

Wie is er slim?

Is je huis slimmer als je elektrische gordijnen ophangt of ben jij slimmer omdat je minder werk hebt bij het openen en sluiten van de raamdecoratie? Directeurs van grote bedrijven weten als geen ander dat werk uitbesteden de sleutel is naar succes. Als jouw huis jouw ‘bedrijf’ is en jouw apparaten werknemers, dan is het goed als 

apparatuur zelfstandig werkt. Wil je meer weten over alle voordelen van slimme raamdecoratie? Kijk dan op Poweredblinds voor meer informatie of neem contact op met de klantenservice. Om het concept ‘slimme gordijnen’ wat duidelijker te maken zijn hier 4 redenen om voor slimme raamdecoratie te kiezen:

1. Word uitgerust wakker

Verduisterende gordijnen zorgen voor een betere nachtrust. Maar je voelt niet wanneer de zon opkomt. In plaats van een alarm laat je rustig de gordijnen openen op de gewenste tijd. Het zonlicht laat je rustig ontwaken waardoor je meer uitgerust en fitter aan de dag kunt beginnen.

2. Werk ongestoord in huis

Je bent thuis bezig. Met werk voor de baas of voor jezelf, je bent aan het koken of op zolder de boel aan het opruimen. Dan betrekt de lucht of het is donker in de kamer. Je hoeft niet eerst je handen te wassen om de gordijnen aan te raken want met een slimme luidspreker kun je handsfree de gordijnen bedienen.

3. Houd pottenkijkers buiten

Heb je mooie bloempotten in huis staan? Je wilt niet dat iedereen naar binnen staart in je huiskamer. Dat is een wel heel letterlijke betekenis van pottenkijkers natuurlijk, inbrekers letten op heel andere zaken. Laat de gordijnen automatisch sluiten als de zon onder gaat, je hoeft hiervoor niet eens thuis te zijn.

4. Maak van je huis een smart home

Stel dat de gordijnen automatisch sluiten als het buiten donker wordt. Dat is minder prettig als je aan tafel de krant aan het lezen bent. Gelukkig schakelt de verlichting precies op dat moment in. Dat is geen toeval, je hebt namelijk de slimme gordijnen en slimme lampen met elkaar verbonden via een app.

Bij slimme raamdecoratie kopen begint het echt avontuur eigenlijk pas nadat je de gordijnen aan de praat hebt gekregen. Je kunt dan verdere koppelingen leggen en combinaties maken. Wat dacht je van lampen die inschakelen als de gordijnen sluiten of andersom?

Slimmer wonen met slimme apparaten

Licht en duisternis zijn nauw met elkaar verbonden, het spreekt voor zich dat slimme lampen perfect aansluiten op slimme gordijnen. Zo kun je in de avond de raamdecoratie automatisch laten sluiten terwijl de lampen inschakelen. In de ochtend gaan de gordijnen open en de lampen gaan uit. Dit kan je weer energie besparen wat een bijkomend voordeel is. Ook de thermostaat kun je weer koppelen of een slim alarmsysteem dat de raamdecoratie opent in geval van nood. Zo zie je dat één slimme toepassing de ruimte biedt voor allerlei slimme toepassingen in huis.

Show Full Content
Previous Zonnepanelen op je dak: wat zijn de voordelen?
Next Abonnementen voor internet vergelijken: welke verschillen moet je kennen?

Comments

Laat hier je reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close
Close