In onze optiek is Sinterklaas voor de vele cadeautjes en Kerst voor een mooi cadeau. Net zoals bij ons thuis vroeger. Dit jaar ging het eigenlijk anders. Luiigheid plus een minder groot budget als gepland, zorgt ervoor dat Sinterklaas en Kerst dit jaar qua cadeautjes niet zoveel van elkaar verschillen. Gelukkig, en daar ben ik echt heel blij mee, zijn de kinderen blij met alles. Als ik ze een zaklamp of een pen geef, zijn ze net zo gelukkig als wanneer ik ze een groot lego kasteel geef.

Wat gaf ik uit aan cadeautjes met Sinterklaas en nu met Kerst?

Dit jaar krijgen de meiden voor Kerst allebei een verkleedpak van de Ikea. Ideaal om buiten mee rond te lopen met carnaval (ook alweer over 1,5 maand) en Liza krijgt nog een knuffel en Eva iets voor haar bedje. Niet te gek. Het pak heb ik verdeeld over twee cadeautjes, dus ze krijgen allebei 3 cadeautjes in een leuke ‘kerstmannen-zak’. Geen DigiGo of DigiZoom voor Eva dit jaar, geen Miniscooter voor Liza met kerst. Ik vind het prima. Sinterklaas was ook rustig, ze kregen tenslotte al genoeg van de anderen. Als ik het uitreken heb ik voor Sinterklaas (3x schoenzetten en pakjesavond) rond de 80 euro uitgegeven. Voor Kerst zit ik nu (dat kan natuurlijk last minute nog veranderen) op 50 eur0.

Infographic Kerst vs Sinterklaas

Beslist.nl kwam met een hele leuke infographic over hoe men in Nederland Sinterklaas en Kerst viert, met hoeveel man, hoeveel stress erbij komt kijken en wat je uitgeeft. Ik gaf mijn commentaar erbij en ben benieuwd hoe jij over deze infographic denkt. De complete infographic vind je hier

Cadeautjes Sinterklaas kerst

In Zwitserland komt de kerstman trouwens niet, maar zorgt het Christkind voor de mooie aangeklede boom (pas op de 24e) en de cadeautjes die eronder liggen. Ze kennen de kerstman wel hoor, maar ook hier gaat het anders. Eva weet overigens dat wij Sinterklaas vieren en daarom het Christkind of de kerstman geen cadeautjes komt brengen. Hopelijk is de verrassing daarom groter als er wel wat onder de boom ligt en hopelijk is hiermee de spanning rondom de kerst een stuk minder heftig.

Show Full Content
Previous Hoe vieren jullie kerst zonder familie om je heen?
Next Hoe gezellig is het bij jullie in bed?

Comments

Laat hier je reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close
Close