Om de paar weken ga ik ‘knutselen’ met vriendinnen, knutselen met een thema. Met Sint maakten we bijvoorbeeld de inmiddels bekende krans met pepernoten en voor kerst knutselen we met ballen. Het is nooit echt moeilijk, maar we zijn er een avond mee bezig en ondertussen kletsen we lekker bij en eten we natuurlijk meer lekkers dan goed voor ons is…

Dit jaar liep het anders. Door werk en zieke kinderen werd de avond afgezegd. Damn! Ik had mijn doos met spullen al klaarliggen en in plaats van weer een avond te gaan strijken ofzo, besloot ik zelf maar mijn kerstversiering te maken. En ik heb er leuke dingen aan over gehouden die helemaal niet moeilijk waren om te maken, maar oh zo’n leuk effect hebben voor je huis in kerstsferen.

Een hert op steigerhout

Ik zocht op internet een plaatje van een rendier, printte het uit en knipte voorzichtig het plaatje uit. Van binnenuit. Daarna plakte ik het op het stuk steigerhout op de plek waar ik mijn afbeelding wilde hebben, doopte een stuk spons in een klodder verf en begon voorzichtig de afbeelding te vullen. Ik was zo klaar. De voorbereidingen kosten me meer werk eerlijk gezegd. Ik heb daarna nog met lettersjablonen het woord KERST toegevoegd en klaar was mijn eerste creatie.
rendier

Kerstboom met spijkers

Ik had de smaak te pakken en ging nog even door met nog een ander stuk steigerhout. Ik tekende een lange, smalle kerstboom, knipte ook deze uit. Nu knipte ik zo dat ik de kerstboom zelf op hout kon plakken. En met een hamer en een heleboel kleine spijkertjes stond er een uurtje later een kerstboom op het hout. De volgende stap is er weer eentje voor een snelle afwerking. Ik koos dit keer voor een gouden draad, slingerde deze van links naar rechts om de spijkertjes heen naar beneden en via rechts naar links weer terug naar boven. Met een knoopje bovenin was ook de basis van deze kerstcreatie een feit. Ik hing gouden ballen in de punten en was klaar voor de avond. Een gehaakt sterretje maakt de piek… Op den duur. Ik ben niet zo van het priegelhaakwerk. Ik ben meer het grote-stappen-gauw-thuis-type. En daarom is mijn andere hout projectje wel al af en mist de kerstboom nog steeds zijn piek.
boom

Gehaakte kerstengel

Ik vond namelijk een superleuk patroontje van een gehaakte kerstengel (klik hier) Eigenlijk bedoeld als lief klein engeltje, maar met bulky garen heb ik nu een slinger van engelen boven de haard en heb ik er ook eentje op een schijf boomstam gespijkerd. Ik ben helemaal happy met mijn nieuwe creaties.
12386509_10207054436071962_929234700_n

12380096_10207054436431971_1753757816_nEn omdat we eigenlijk altijd creatief met ballen zijn en ik deze dit jaar ook had gekocht, heb ik een windlicht gevuld met een beetje mos en nepsneeuw en daar de ballen en ander kerstspul in gemikt. Een kaarsenhoudertje erbij met waxinelichtje, een lint met kerstster eromheen en ook mijn tafel heeft een (in het echt mooier dan op de foto) kerststuk. Net op tijd.

Kerstmis… Check!

Show Full Content

About Author View Posts

Love that

Dit artikel is geschreven door een externe blogger in samenwerking met Lovethat.nl

Previous Ik draag deze ketting van Kaya Sieraden met kerst
Next Ons Zwitserleven. It’s beginning to look a lot like Christmas

Comments

Laat hier je reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close
Close