Deze week is het donorweek en Nienke heeft van heel dichtbij meegemaakt wat een donororgaan voor het gezin kan betekenen. Haar zoontje Robin*, inmiddels helaas overleden, had ineens weer een leven buiten het ziekenhuis. 

Ieder jaar als het weer donor week is sta ik daar door het schrijven van een blog, bij stil. Vraag ik om aandacht. Dit jaar probeer ik al de hele week een stukje te typen maar om de een of andere manier wil het maar niet lukken. Terwijl het thema toch zo dicht bij me ligt. De ervaringsverhalen die dit jaar centraal staan grijpen me stuk voor stuk aan. Mensen die nooit dachten een transplantatie nodig te hebben. Nou hier zit er nog een.

Transplantatie was altijd een ver-van-mijn-bedshow. Zo’n verhaal dat je op de markt hoort en waarvan je stiekem blij bent dat jij het niet bent. Nou ging het ook niet om mij zelf maar om mijn kind. Voor mijn gevoel nog een stapje verder.

We hebben met Robin heel erg veel meegemaakt. Veel ellende. Maandenlange ziekenhuisopnames. Hij is ontelbaar vaak maar net op het nippertje gered als hij weer eens een bacterie in zijn bloed had. En ja, uiteindelijk ook een transplantatie. Nooit gedacht dat ons dat zou overkomen. Maar het overkwam ons wel.

Dankzij ouders in Duitsland die zo onvoorstelbaar sterk waren om de organen van hun eigen kind af te staan kreeg Robin eindelijk een leven buiten het ziekenhuis. Dus ook dit jaar, al is het met pijn en moeite, weer zo’n blog. Een roep om na te denken over wat jij zou willen als het jou zou overkomen. Of je kind. Zou jij een orgaan willen? Word dan donor. Donoren zijn zó hard nodig. Want je weet nooit. Het zal je maar overkomen.

Ben jij nog geen donor, maar wil je dat wel graag worden? Kijk dan op donorworden.nl

Show Full Content

About Author View Posts

Nienke

Nienke (35). Moeder van twee prachtige dochters, Emma en Anouk, en Robin die in 2011 overleden is. Mijn glas is altijd halfvol – of ik doe heel hard mijn best hem weer zo te krijgen. Marketing en communicatie medewerker en dol op schrijven, koken en bakken. Boekenwurmpje pur sang en verslingerd aan Frankrijk.

Previous Ons Zwitserleven. De laatste week van de herfstvakantie
Next Even lekker burgerlijk. Je moet het maar kunnen!

2 thoughts on “Donorweek. Wat als het jou overkomt?

Laat hier je reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close
Close