Ik vond dat het wel weer tijd was voor een Zwitserland update. In de vorige update had ik stiekem stress omdat we nog geen huis hadden, maar zoals jullie inmiddels wel weten is dat verleden tijd en is de stress om het huis verandert in stress om de verhuizing! Maar ik zal beginnen waar ik was geeindigd.

Twee weken geleden ging ik met de buuf en onze kinderen naar Monkeytown. Rond lunchtijd kreeg ik een mail van Floris met een bijlage, genaamd: MIETVERTRAG. Ik schrok me dood. We hadden ons ingeschreven op een huis wat we eigenlijk niet konden betalen en ik had Floris die dag nog gevraagd of hij de man wilde bellen van het allerlaatste huis waar we naar hebben gekeken in Zwitserland. Het konden dus twee dingen betekenen. Ik zag dat het ging om het laatste en gelukkig stuk goedkopere huis en belde Floris op. Hyper was ik! Hadden we dan toch een huis en kon ons plan toch nog gewoon doorgaan?

Floris heeft de huurovereenkomst na laten kijken en het zag er allemaal goed uit. Dus we gingen akkoord. Op donderdag was alles geregeld en was het duidelijk dat we per 1 oktober ons nieuwe huis kunnen betrekken. Waaaahhhhh!

Maar waarom was ik nu zo enthousiast? Dit huis was echt niet mijn droomhuis en toen we het daar hebben bekeken werd ik er niet warm of koud van. Dat waren echt letterlijk mijn eerste woorden toen Floris en ik alleen waren. Maar een kat in het nauw maakt rare sprongen en als je niks hebt, was dit huis het beste alternatief. We mogen ook niet klagen hoor. Het huis is ruim, heeft 5 slaapkamers en een grote woonkamer. De slaapkamers zijn beneden en de woonruimte is boven. De tuin is enorm en het ligt niet op de berg, maar aan de berg. De omgeving is verder vlak en goed fietsbaar en omdat we maar 1 auto hebben de komende tijd, kan ik gewoon naar het stadje fietsen. Kortom, het beste alternatief voor ons droomhuis! En bevalt het niet, dan hebben we een jaar om verder te kijken.

Vorige week werd bekend dat het huis leegstaat en dat we er dus eerder in kunnen. En dus besloten we om snel te verhuizen, over twee-en-halve week dus. En dat is inmiddels (een week later) alweer anderhalve week geworden. In de afgelopen week hebben we dus al veel moeten regelen; een verhuiswagen, een afscheidsfeestje gecombineerd met het verjaardagsfeestje voor Eva, oppas voor de kinderen. En dan komende week gaan we inpakken! Dozen inpakken, kamers legen, vuilniszakken vullen en dan gaan! Ik kan niet wachten. Nog twee weken en dan zitten we er. Ik kan niet wachten!!!! Want ik ben stiekem enorm kapotā€¦

De enige foto die we van ons stulpje hebben. Het oogt volgens mij groter dan dat het is hoor. Maar het is in ieder geval groter dan ons huis nu :)
De enige foto die we van ons stulpje hebben. Het oogt volgens mij groter dan dat het is hoor. Maar het is in ieder geval groter dan ons huis nu šŸ™‚
Show Full Content
Previous Bijtsieraden van Smartmama, wat handig!
Next Speuren op Het Muizenpad

17 thoughts on “Onderweg naar Zwitserland | Update 2

    1. Volgens mij wordt het ook wel tof daar! Ben wel heel benieuwd. Heb niet zo goed onthouden hoe de indeling precies is, ik wilde toen tenslotte dat andere huis!

  1. Wat leuk om te lezen allemaal. Ben even niet meer in blogland geweest en kwam een paar dagen geleden achter dat jullie naar Zwitserland zijn geĆ«migreerd! (volgde je altijd op Youtube) Zo prachtig daar trouwens. In 2010 geloof ik zaten wij bij de Bodensee (vlak bij) en gingen we naar Shaffhausen echt een te gekke vakantie gehad. Veel geluk daar met je gezin! & zo fijn dat je man een vaste baan heb daar en maar anderhalf uur vliegen is! Ik woon zo’n 5 en een half uur geloof ik met de auto van jullie vandaan.

    1. Hey Kelly, dat is ook niet lang rijden. Waar woon jij dan? Inmiddels hebben we sneeuw en veel ook. Heel leuk om ook eens mee te maken. En nu niet meer zo lang wegblijven hier, goed??

Laat hier je reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close
Close