2019 zit er bijna op en ik kijk uit naar 2020, wat in alle opzichten een heel ander jaar gaat worden dan 2019. Ik hoop alleen dat wat ik het afgelopen jaar en de laatste jaren zo voor elkaar gebokst heb, niet naar de achtergrond verdwijnt met de baby. Natuurlijk ben ik daar zelf bij, maar iedereen weet dat een nieuwe baby je hele leven weer door elkaar schudt. 

Een terugblik op 2019

Ik ben al een tijdje bezig met een terugblik op 2019, maar ik denk dat dit jaar me het meeste bijblijft door de onverwachte zwangerschap. Hoewel daarvoor fantastische dingen zijn gebeurd. Ik heb genoten van leuke feestjes, gezellige dingen met vriendinnen ondernomen, we hebben heerlijke vakanties gevierd en ik mocht schitterende foto’s maken van diverse families. Ik kan alleen niet anders zeggen dat dit jaar echt voornamelijk gedomineerd wordt door het nieuws van bijna 4 maanden geleden.

Het is het jaar waarin ik nogmaals heb beseft dat wij als stel, maar ook als familie flexibel zijn en iedere verrassing of onverwachte omstandigheid heel snel tot iets positiefs kunnen omzetten.  Ik heb geleerd hoe goed de gezondheidszorg in Zwitserland is wat betreft zwangerschap, maar het is zeker ook het jaar gebleken van het vangnet dat ik hier de afgelopen jaren heb opgebouwd. Ik ben zo blij met de mensen om me heen en ook al zie of spreek ik ze niet dagelijks, ik weet dat ik op iedereen – stuk voor stuk – kan rekenen.

De tijd is rijp

We hebben een derde kindje nooit uitgesloten, maar zonder familie in een vreemd land – waarbij je de taal niet zo machtig bent, is het krijgen van een kindje toch wel een extra uitdaging. Daarbij was het ook wel ok zo. Met Eva en Liza was het goed, de meiden zijn gelukkig en gezond. We kregen het zelf de afgelopen jaren ook financieel steeds wat makkelijker. We konden de meiden en onszelf geven waar zij en wij als gezin om vroegen. Samen met mijn buurvrouw slaakte ik regelmatig een zucht van verlichting als we een baby hoorde huilen of een peuter met driftbui zagen. “Die fases hadden we gehad”

En toch zijn er de afgelopen jaren weleens momenten geweest waarbij ik dan echt heb gedacht of er geen drie kinderen hadden moeten zijn. Zo hebben we gek genoeg 5 speciale ornamenten in de kerstboom, dat voelde altijd een beetje raar – als een gemis van een kind – en zo zijn er steeds wel van die dingen geweest.

Tel daarbij op dat we na 5 jaar Zwitserland dus nu wel een vangnet hebben, de taal goed spreken en we ons thuis voelen en thuis zijn in dit land. Ik kan daarom niet anders dan 2019 afsluiten met de gedachte dat deze zwangerschap gewoon in het plan van mijn leven hoort en dat het gewoon zo had moeten zijn. Op naar 2020!

De hoogtepunten van 2019

De maand januari stond in het teken van sneeuw!
In februari verdwijnt de sneeuw en zijn we veel buiten te vinden
In maart is het carnaval en dat wordt weer uitgebreid gevierd!
In April gaan we naar Nederland en ziet Eva haar beste vriendinnetje Sylke (die in Canada woont) weer na 5 jaar! Het werd een weekend om nooit te vergeten 🙂
running dutchies @ bodensee frauenlauf 2019 Foto: Stefan Mayr - Bodensee Frauenlauf
In mei zijn we voornamelijk bezig met het leven van alle dag, maar de Frauenlauf met mijn internationale Nederlandse vriendinnen is toch weer een mooi hoogtepunt!
In juni gaan we op vakantie naar Frankrijk en zijn we bezig met de laatste loodjes voor school. We bezoeken heel wat leuke evenementen en hoewel ik een week goed ziek ben tussendoor, lijkt de nasleep wat minder heftig te zijn dan eerder.
De zomervakantie begint goed met de Muddy Angels Run. Een week later heb ik nog buikpijn van het lachen!
In augustus zijn mijn ouders hier, ga ik met Liza een weekendje naar Bern voor een nieuw paspoort, zijn we veel buiten en… gaan de meiden weer terug naar school
Tsja september… Deze maand was de maand van de grote shock! Na 5 jaar Zwitserland maken we bekend dat ons avontuur verder gaat met een nieuw kindje!
In oktober hebben we 3 weken herfstvakantie. We gaan naar Frankrijk en Spanje en genieten volop!
In november gaat de zwangerschap steeds meer mijn leven beheersen, maar we oefenen nog gestaag door voor de Turnerunterhaltung en ik heb veel fotoshoots in het herfstthema.
En met deze dames sluit ik december af. Ik ben benieuwd hoe de foto’s van volgend jaar eruit zien!
Show Full Content
Previous De leukste spellen voor kinderen en volwassenen voor bijvoorbeeld oud & nieuw
Next Zo groot en soms toch nog zo klein

Comments

Laat hier je reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close
Close
%d bloggers liken dit: